28/04/2020 28/04/2020 Αντιδράσεις προκαλεί στη Ρουμανία το προωθούμενο σχέδιο νόμου αναφορικά με την παιδεία το οποίο προβλέπει εισαγωγή προγραμμάτων για την ζωή και την υγεία, μεταξύ των οποίων και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας, τα εν λόγω προγράμματα θα πρέπει να έχουν προαιρετικό χαρακτήρα παρακολούθησης και να εκπονηθούν σύμφωνα...
28 Απριλίου, 2020 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2020 - 15:53

Το Πατρ. Ρουμανίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Διαδώστε:
Το Πατρ. Ρουμανίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Αντιδράσεις προκαλεί στη Ρουμανία το προωθούμενο σχέδιο νόμου αναφορικά με την παιδεία το οποίο προβλέπει εισαγωγή προγραμμάτων για την ζωή και την υγεία, μεταξύ των οποίων και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας, τα εν λόγω προγράμματα θα πρέπει να έχουν προαιρετικό χαρακτήρα παρακολούθησης και να εκπονηθούν σύμφωνα με τις ηθικές αξίες.
Τονίζει μάλιστα ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας “οι γονείς του παιδιού έχουν κατά προτεραιότητα το δικαίωμα να επιλέγουν το είδος της παιδείας που θα δοθεί στα παιδιά τους»
Η Εκκλησία της Ρουμανίας υποστηρίζει ότι η υποχρεωτική παρακολούθηση προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αποτελεί μια μορφή επίθεσης στην παιδική αθωότητα και εμποδίζει την φυσιολογική ανάπτυξή τους.
“Από αυτήν την άποψη, αρκετές μελέτες που διεξήχθησαν σε διαφορετικές χώρες έδειξαν ότι μια τέτοια προσέγγιση στην εκπαίδευση των παιδιών είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη της σεξουαλικής ζωής νωρίτερα, με τις ανάλογες επιπτώσεις” τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι ανάλογα προγράμματα που εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, οδήγησαν σε αύξηση του ποσοστού εγκυμοσύνης στην εφηβεία, καθώς και σε επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές.
“Πιστεύουμε ότι η προετοιμασία για την οικογενειακή ζωή πρέπει να αφεθεί κυρίως στην οικογένεια που μπορεί να αξιολογήσει σωστά και αντικειμενικά το στάδιο της ψυχο-σωματικής, πνευματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων