06/11/2020 06/11/2020 Με τη στήριξη του Πατριαρχείου Ρουμανίας, που λαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, κατατέθηκε στη Βουλή της χώρας, από τον βουλευτή Ματέι Ντομπρόβιε, σχέδιο νόμου για τη θέσπιση Εθνικής Ημέρας Μεγάλων Οικογενειών. “Το 2020, ανακηρύχθηκε από το Πατριαρχείο Ρουμανίας ως Έτος Αφιερωμένο στην Ποιμαντική Φροντίδα Γονέων και Παιδιών. To Πατριαρχείο  χαιρετίζει την...
06 Νοεμβρίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2020 - 9:14

Το Πατρ. Ρουμανίας κατά της υπογεννητικότητας

Διαδώστε:
Το Πατρ. Ρουμανίας κατά της υπογεννητικότητας

Με τη στήριξη του Πατριαρχείου Ρουμανίας, που λαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, κατατέθηκε στη Βουλή της χώρας, από τον βουλευτή Ματέι Ντομπρόβιε, σχέδιο νόμου για τη θέσπιση Εθνικής Ημέρας Μεγάλων Οικογενειών.

“Το 2020, ανακηρύχθηκε από το Πατριαρχείο Ρουμανίας ως Έτος Αφιερωμένο στην Ποιμαντική Φροντίδα Γονέων και Παιδιών. To Πατριαρχείο  χαιρετίζει την πρωτοβουλία για τη θέσπιση ημέρας πολυτέκνων, προκειμένου να τονίσει τη σημασία που έχουν αυτές οικογένειες για τη χώρα, και να αναγνωρίσει επίσημα τη συμβολή τους στην πρόοδο της κοινωνίας και της οικονομίας”, είπε χαρακτηριστικά ο Ματέο Ντομπρόβιε, προτείνοντας ως ημερομηνία την 28η Οκτωβρίου.

Η καθιέρωση μιας ημέρας αφιερωμένης στους πολυτέκνους ανταποκρίνεται στην ανάγκη για επίσημη αναγνώριση και πολιτικές δημόσιας υποστήριξης για αυτές τις οικογένειες.

“Οι μεγάλες οικογένειες συμβάλλουν στην ισορροπημένη ανάπτυξη, τη στήριξη των γεννήσεων και τη δημογραφική ανάκαμψη οποιουδήποτε κράτους”, δήλωσε ο Ρουμάνος βουλευτής, στη σελίδα του στο Facebook .
Πρόσθεσε επίσης ότι οι μεγάλες οικογένειες συνήθως αυξημένο κόστος διαβίωσης , ενώ στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν καταστεί πιο ευάλωτες.

“Η ανακήρυξη εθνικής ημέρας μεγάλων οικογενειών θα προωθήσει τις οικογενειακές αξίες και θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα και τις ανάγκες των μεγάλων οικογενειών”, πρόσθεσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων