13/06/2019 13/06/2019 Την βαθιά του δυσαρέσκεια, σχετικά με θεατρική παράσταση η οποία χλευάζει τα θρησκευτικά σύμβολα, εξέφρασε το Πατριαρχείο της Ρουμανίας. “Το περιεχόμενο της σχετικής παράστασης έχει ως βασικό σκοπό της καθύβριση των θρησκευτικών μας συμβόλων. Το μήνυμα του είναι σκόπιμα βλάσφημο. Τέτοιες συμπεριφορές πιστεύουμε βλάπτουν ανεπανόρθωτα την συντριπτική πλειοψηφία των Ρουμάνων πολιτών και ως μόνο στόχο...
13 Ιουνίου, 2019 - 8:33

Το Πατρ. Ρουμανίας καταδικάζει την καθύβριση θρησκευτικών συμβόλων

Διαδώστε:
Το Πατρ. Ρουμανίας καταδικάζει την καθύβριση θρησκευτικών συμβόλων

Την βαθιά του δυσαρέσκεια, σχετικά με θεατρική παράσταση η οποία χλευάζει τα θρησκευτικά σύμβολα, εξέφρασε το Πατριαρχείο της Ρουμανίας.

“Το περιεχόμενο της σχετικής παράστασης έχει ως βασικό σκοπό της καθύβριση των θρησκευτικών μας συμβόλων. Το μήνυμα του είναι σκόπιμα βλάσφημο. Τέτοιες συμπεριφορές πιστεύουμε βλάπτουν ανεπανόρθωτα την συντριπτική πλειοψηφία των Ρουμάνων πολιτών και ως μόνο στόχο έχουν την διαίρεση της κοινωνικής συνοχής του πιστού λαού μας. Πιστεύουμε ότι είναι μια πράξη αντι-χριστιανικής ιδεολογικής προπαγάνδας, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με το πρόσχημα μιας λεγόμενης καλλιτεχνικής εκδήλωσης” αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου.

Με βάση τον νόμος 489/2006 του Ρουμανικού Ποινικού Κώδικα το άρθρο 13 παράγραφος 2 ορίζει ότι “απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή, μέσο, ​​πράξη ή πράξη δυσφήμισης και θρησκευτικής υπεξαίρεσης, καθώς και το δημόσιο αδίκημα σε θρησκευτικά σύμβολα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων