12/01/2021 12/01/2021 Ενημερωτικό φυλλάδιο αναφορικά με την εκστρατεία εμβολιασμού απέστειλε προς όλες τις Επισκοπές της χώρας το Πατριαρχείο της Ρουμανίας, με τίτλο: “Εμβολιασμός κατά της COVID-19 στη Ρουμανία. Ελεύθερος. Εθελοντικός. Ασφαλής” Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας διαβίβασε το έγγραφο αυτό προκειμένου το ποίμνιο να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες και τις διευκρινίσεις που παρέχονται από τους ειδικούς αναφορικά...
12 Ιανουαρίου, 2021 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2021 - 9:19

Το Πατρ. Ρουμανίας στην εκστρατεία εμβολιασμού

Διαδώστε:
Το Πατρ. Ρουμανίας στην εκστρατεία εμβολιασμού

Ενημερωτικό φυλλάδιο αναφορικά με την εκστρατεία εμβολιασμού απέστειλε προς όλες τις Επισκοπές της χώρας το Πατριαρχείο της Ρουμανίας, με τίτλο: “Εμβολιασμός κατά της COVID-19 στη Ρουμανία. Ελεύθερος. Εθελοντικός. Ασφαλής”

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας διαβίβασε το έγγραφο αυτό προκειμένου το ποίμνιο να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες και τις διευκρινίσεις που παρέχονται από τους ειδικούς αναφορικά με τα εμβόλια ώστε να λάβουν μια “τεκμηριωμένη απόφαση εάν θα εμβολιαστούν”.

“Το Πατριαρχείο Ρουμανίας χαιρετίζει τα καλά νέα του εμβολίου που θα μπορούσαν να περιορίσουν και να σταματήσουν την τρέχουσα πανδημία, αλλά η Εκκλησία δεν μπορεί να αποφασίσει για αυστηρά ιατρικά ζητήματα”, δήλωσε προσφάτως ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βασίλε Μπανέσκου.

“Για την επιτυχία της εκστρατείας του εμβολιασμού είναι απαραίτητο να ενημερώνουμε σωστά τον πληθυσμό για ορισμένες πτυχές, όπως η εθελοντική, ελεύθερη και ασφαλής φύση της πράξης του εμβολιασμού, για το γεγονός ότι είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ενημερωτικό φυλλάδιο.
Το φυλλάδιο, 18 σελίδων, διευκρινίζει ιατρικά ζητήματα που σχετίζονται με τον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων