16/07/2019 16/07/2019 Τη κορυφαία τενίστρια Σιμόνα Χάλεπ θα τιμήσει με τον “Πατριαρχικό Σταυρό”, την ύψιστη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Εκτιμώντας τις κορυφαίες επιδόσεις της ρουμάνας αθλήτριας, η οποία κατέκτησε το Wimbledon νικώντας τη Σερένα Γουίλιαμς με 6-2, 6-2 σε μόλις 55 λεπτά, αλλά και το γεγονός ότι σε κάθε αγώνα...
16 Ιουλίου, 2019 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2019 - 8:35

Το Πατρ. Ρουμανίας τιμά το “Ορθόδοξο Wimbledon”

Διαδώστε:
Το Πατρ. Ρουμανίας τιμά το “Ορθόδοξο Wimbledon”

Τη κορυφαία τενίστρια Σιμόνα Χάλεπ θα τιμήσει με τον “Πατριαρχικό Σταυρό”, την ύψιστη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Εκτιμώντας τις κορυφαίες επιδόσεις της ρουμάνας αθλήτριας, η οποία κατέκτησε το Wimbledon νικώντας τη Σερένα Γουίλιαμς με 6-2, 6-2 σε μόλις 55 λεπτά, αλλά και το γεγονός ότι σε κάθε αγώνα ομολογεί τη πίστη της με το σημείο του σταυρού, ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής έλαβε αυτή την απόφαση η οποία χαροποίησε ιδιαίτερα τη ρουμανική κοινή γνώμη όπως αναφέρουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Επίσκοπος Χουσίου με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση ως το “Ορθόδοξο Wimbledon” καθώς μια Ορθόδοξη χριστιανή κατάφερε να κατακτήσει τη κορυφή στο γυναικείο τένις.

Ποια είναι η Σιμόνα Χάλεπ

Η Σιμόνα Χάλεπ (27 Σεπτεμβρίου 1991-) είναι Ρουμάνα επαγγελματίας τενίστρια. Είναι η τρέχουσα νούμερο 3 τενίστρια της Ένωσης Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA). Μεταξύ τον Οκτώβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018 κατείχε ξανά αυτή τη θέση, δηλαδή για 16 εβδομάδες. Περί το 2012, άρχισε να γίνεται γνωστή παγκοσμίως, όταν μπήκε μέσα στην 50άδα των καλύτερων τενιστριών. Τον Αύγουστο του 2013, μπήκε μέσα στην 20άδα και τον Ιανουάριο του 2014, μπήκε και στη 10άδα. Τους πρώτους της έξι WTA τίτλους του κατέκτησε την ίδια χρονιά, δηλαδή το 2013. Η τελευταία αθλήτρια που το κατάφερε αυτό ήταν η Στέφι Γκραφ, το 1986, η οποία όμως είχε πάρει 7 τίτλους. Εκείνη τη χρονιά ονομάστηκε η Πιο Βελτιωμένη Αθλήτρια από το WTA, ενώ το ίδιο την έκρινε και το ESPN.

Το 2014, έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο τελικό του Grand Slam, στη Γαλλία, όμως ηττήθηκε από τη Μαρία Σαράποβα. Την ίδια χρονιά έφτασε και στον τελικό του WTA, χάνοντας όμως από την Σερένα Γουίλιαμς. Η επόμενη χρονιά συνεχίστηκε κι αυτή με επιτυχίες για τη Χάλεπ. Κατακτώντας 3 τίτλους (συμπεριλαμβανομένου και 2 Premier Mandatory) εκείνη τη σεζόν. Το 2017, αγωνίστηκε ξανά σε τελικό του Grand Slam, στη Γαλλία, χάνοντας αυτή τη φορά από την Γέλενα Οσταπένκο.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων