10/04/2021 10/04/2021 Το έργο “Επιλέγω το Σχολείο” του Πατριαρχείου Ρουμανίας έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής 31.954 παιδιά από τα οποία τα 2.934 καταγράφηκαν στην τελευταία δράση που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2021. Αυτά τα δεδομένα παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στην γιορτή που διοργανώθηκε στο Κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο “Πατριάρχης Ιουστίνος” στο Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας.  “Στην τελευταία έκδοση του...
10 Απριλίου, 2021 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2021 - 10:02

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας δρα για την εγκατάλειψη του σχολείου

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ρουμανίας δρα για την εγκατάλειψη του σχολείου

Το έργο “Επιλέγω το Σχολείο” του Πατριαρχείου Ρουμανίας έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής 31.954 παιδιά από τα οποία τα 2.934 καταγράφηκαν στην τελευταία δράση που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2021. Αυτά τα δεδομένα παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στην γιορτή που διοργανώθηκε στο Κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο “Πατριάρχης Ιουστίνος” στο Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας. 

“Στην τελευταία έκδοση του προγράμματος που άρχισε στις 19 Απριλίου το 2018 και ολοκληρώνεται στις 19 Απριλίου του 2021 παρουσιάσαμε τα δεδομένα αλλά θέλουμε να χαρούμε όλοι μαζί, γιατί ο Θεός μας βοήθησε αυτά τα τρία χρόνια να φέρουμε πιο κοντά στο σχολείο τα παιδιά, να εμπνευστούν από το λόγο του Θεού και ελπίζουμε ότι θα παραμείνουν στις καρδιές τους και θα συνεχίσουμε τις δράσεις, ήδη από 1η Απριλίου έχουν ξεκινήσει τρεις ακόμη εκδόσεις” σημείωσε ο π. Κωνσταντίνος διευθυντής της τελευταίας δράσης.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμα που απέστειλε αναφέρει: Με τα αποτελέσματα που λαμβάνονται με την πάροδο του χρόνου από το έργο “Επιλέγω το Σχολείο” φαίνεται ότι μέσω καλά δομημένων και μελετημένων κατηχητικών προγραμμάτων μπορεί η Εκκλησία να παρέχει μια εκπαιδευτική εναλλακτική λύση, φέρνοντας έτσι μια άυξηση της γνώσης και της σοφίας στις καρδιές και τις ψυχές των παιδιών, των οικογενειών, των ενοριών και των κοινοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα. Η Εκκλησίας ασχολείται εξίσου με την καλλιέργεια της διάνοιας, του πνεύματος και με τα συναισθήματα των παιδιών”. 

Στο τέλος των τριών ετών του έργου, ο πατέρας Florin Marica, συντονιστής του έργου, υπογράμμισε την πρόοδο που σημειώθηκε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της εκπαιδευτικής πράξης και το αυξημένο ενδιαφέρον για ανάπτυξη σε κοινοτικό επίπεδο.

“Η ρυθμικότητα και η ποικιλία των δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε παιδιά στο σχολείο και στην εκκλησία, αλλά και η συμμετοχή των γονέων σε προγράμματα συμβουλευτικής και γονικής εκπαίδευσης ενίσχυσε το εσωτερικό κίνητρο και αύξησε την επιθυμία συμμετοχής στην εκπαιδευτική πράξη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τονίσουμε την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο αυτού του έργου, στην πρόληψη και διόρθωση του φαινομένου της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου”, δήλωσε ο π. Florin.

Το έργο “Επιλέγω το Σχολείο” ξεκίνησε το 2009 από το Ρουμανικό Πατριαρχείο, μέσω του Θεολογικού-Εκπαιδευτικού Τομέα, σε συνεργασία με το World Vision Romania Foundation

Σε αριθμούς:

31.954 δικαιούχα παιδιά 
1.808 δικαιούχοι γονείς 
3.312 ιερείς και εκπαιδευτικοί
299 θερινές κατασκηνώσεις τις οποίες παρακολούθησαν 11.790 παιδιά.
3363 ενορίες
103 καινοτόμα κέντρα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων