01/06/2021 01/06/2021 Το Πατριαρχείο Ρουμανίας και ιδιαίτερα ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ δίνουν μεγάλη σημασία στη χριστιανική διαπαιδαγώγηση των νέων σε συνδυασμό πάντα με τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων. Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται συχνά συναντήσεις με νέους και παιδιά, επισκέψεις σε σχολικές μονάδες αλλά και συναντήσεις με τους αρμόδιους για την εκπαίδευση φορείς της Ρουμανίας. Με αφορμή...
01 Ιουνίου, 2021 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2021 - 9:43

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας και η μέριμνα για τα παιδιά

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ρουμανίας και η μέριμνα για τα παιδιά

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας και ιδιαίτερα ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ δίνουν μεγάλη σημασία στη χριστιανική διαπαιδαγώγηση των νέων σε συνδυασμό πάντα με τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται συχνά συναντήσεις με νέους και παιδιά, επισκέψεις σε σχολικές μονάδες αλλά και συναντήσεις με τους αρμόδιους για την εκπαίδευση φορείς της Ρουμανίας.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, 1η Ιουνίου, η οποία είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση των παιδιών της Ρουμανίας, θυμόμαστε ορισμένες από τις πρόσφατες συμβουλές που έδωσε προς τα παιδιά ο Πατριάρχης Δανιήλ.

“Η ανατροφή των παιδιών στην πίστη και στις απαραίτητες γνώσεις για τη ζωή, η οποία διαμορφώνει τον μελλοντικό πολίτη της γήινης πατρίδας, αλλά και τον πιθανό μελλοντικό πολίτη της ουράνιας πατρίδας, είναι ένα ουσιαστικό έργο”, είχε αναφέρει στις 15 Σεπτεμβρίου 2020. 

Ενώ για τον ρόλο των γονέων είχε αναφέρει στις 6 Ιουνίου 2020: “Ο χαρακτήρας των παιδιών διαμορφώνεται όχι μόνο με λόγια και συμβουλές, αλλά και από τη ζωή και το παράδειγμα των γονέων. Υπό αυτήν την έννοια, οι γονείς καλούνται να ζήσουν την αληθινή πίστη, μέσα από την προσευχή και τα καλά έργα, και να καλλιεργήσουν την αγάπη και τη γενναιοδωρία στην οικογένεια, έτσι ώστε η οικογένεια να είναι πάντα πηγή της αγάπης και της χαράς για τα παιδιά”.

Φωτογραφία: Basilica.ro/Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων