21/12/2022 21/12/2022 Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία μεριμνώντας για τις ανάγκες των πολιτών ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, μοιράζει τρόφιμα σε ευάλωτες οικογένειες φθάνοντας και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, διοργανώνει εκστρατείες αιμοδοσίας, καθώς, αν και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα, μόλις το 2% καλύπτεται, και εξοπλίζει τα Νοσοκομεία της χώρας με σύγχρονο εξοπλισμό. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Δωρεά...
21 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2022 - 17:34

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας κοντά στον άνθρωπο – Εκστρατεία αιμοδοσίας, πακέτα αγάπης, δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού στα Νοσοκομεία

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ρουμανίας κοντά στον άνθρωπο – Εκστρατεία αιμοδοσίας, πακέτα αγάπης, δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού στα Νοσοκομεία

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία μεριμνώντας για τις ανάγκες των πολιτών ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, μοιράζει τρόφιμα σε ευάλωτες οικογένειες φθάνοντας και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, διοργανώνει εκστρατείες αιμοδοσίας, καθώς, αν και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα, μόλις το 2% καλύπτεται, και εξοπλίζει τα Νοσοκομεία της χώρας με σύγχρονο εξοπλισμό.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού αξίας 30.000 ευρώ

Η Αρχιεπισκοπή Κραϊόβας δώρισε ιατρικό εξοπλισμό αξίας 30.000 ευρώ για το Τμήμα Αναισθησίας και Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Επειγόντων Περιστατικών Târgu Carbuneștiσε στην κομητεία Γκορζ, στην Ολτενία.

«Όντας ένα μικρό νοσοκομείο, με πολύ λιγότερα κονδύλια σε σχέση με τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, αυτό το υπερσύγχρονο μηχάνημα αναισθησίας αποτελεί μια μεγάλη βοήθεια, η οποία θα σώσει χιλιάδες ζωές», είπε στο Trinitas TVο Δρ Sorin Mehedințiu, διευθυντής του Νοσοκομείου.

«Αποτελούμε τα χέρια μέσω των οποίων εργάστηκε ο Θεός», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κραϊόβας και Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος κατά την υπογραφή του συμβολαίου της δωρεάς.

«Ως εκ τούτου, θεωρούμε ευοίωνο σήμερα, πριν από τη Γέννηση του Σωτήρος Ιησού Χριστού, να σας δώσουμε αυτό το δώρο και εσείς να το διατηρήσετε και να το χρησιμοποιήσετε σωστά», υπογράμμισε.

Η δράση εντάσσεται στη σειρά μέτρων στήριξης που προσφέρει κατά καιρούς η Αρχιεπισκοπή σε ιατρικές μονάδες εντός της Αρχιεπισκοπής. Η δωρεά κατέστη δυνατή με τη συμμετοχή πιστών από την Αρχιεπισκοπή Κραϊόβας.

750 χριστουγεννιάτικα πακέτα για άπορους από την Αρχιεπισκοπή Βαντ, Φελεάκ και Κλούζ

Ο Αρχιεπίσκοπος Βαντ, Φελεάκ και Κλούζ και Μητροπολίτης Κλούζ, Άλμπας, Κρισάνας και Μαραμούρες κ. Ανδρέας, συναντήθηκε με τους κατοίκους του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού και Ιεραποστολικού Τομέα της Μητρόπολης, μεταξύ των οποίων και Ρομά από τις κοινότητες Pata Duck και Turda.

Στον προαύλιο χώρο του Επισκοπικού Κέντρου στην Πλατεία Avram Iancu, ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας ευλόγησε τους παρευρισκόμενους και τους πρόσφερε 450 πακέτα με μη ευπαθή τρόφιμα για τις χειμερινές διακοπές. Συνολικά, ετοιμάστηκαν 750 πακέτα, από τα οποία τα 250 θα διανεμηθούν αυτές τις μέρες πριν την εορτή των Χριστουγέννων.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με πνευματικό λόγο, στον οποίο τόνισε τη σημασία του εορτασμού της Γέννησης του Κυρίου, καθώς και το ότι ο Χριστός μάς διδάσκει όλους να είμαστε καλοί και να βοηθούμε τους πλησίον μας.

Τα προσφερόμενα δώρα αγοράστηκαν από τους συλλόγους «Ορθόδοξη Φιλανθρωπία» και «Christiana» από το Κλουζ-Ναπόκα, υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ. Στη διανομή των πακέτων βοήθησαν και μαθητές από το Ορθόδοξο Κολλέγιο «Mitropolitan Nicolae Colan» από το Κλουζ-Ναπόκα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των μεγάλων εορτών του χρόνου, η Αρχιεπισκοπή Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ προσφέρει πάντα πακέτα με μη ευπαθή τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής. Επίσης, κάθε εβδομάδα μέσω του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού Τομέα προσφέρει βοήθεια (πακέτα διατροφής και οικονομική ενίσχυση) σε άτομα που βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις.

Την κοινωνικοφιλανθρωπική δράση διαχειρίζεται ο κοινωνικός-ιεραποστολικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Κλουζ, Iustin Liciniu Câmpean, μαζί με την κοινωνική επιθεωρήτρια Carmen Bârsan και την κοινωνική βοηθό Adela Timar, από τον Κοινωνικό-Φιλανθρωπικό και Ιεραποστολικό Τομέα της επισκοπής.

Επί του παρόντος, η Αρχιεπισκοπή έχει 56 κοινωνικά προγράμματα, τα οποία παρέχουν στέγη, τροφή, ρουχισμό, φάρμακα, ιατρική και παρηγορητική φροντίδα, εκπαίδευση σε παιδιά και νέους, κέντρα ανακούφισης από τον πόνο, δίνοντας έτσι ελπίδα. Έτσι, σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, για φιλανθρωπικούς σκοπούς δαπανήθηκε το συνολικό ποσό των 18.352.363 λέι, από το οποίο επωφελήθηκαν 17.324 άτομα, μεταξύ των οποίων σημαντικός αριθμός Ρομά.

Πακέτα τροφίμων σε 200 οικογένειες από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου

Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου πρόσφερε φαγητό σε 200 οικογένειες για να μην είναι άδειο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οι μικροί μαθητές από το Κέντρο Ημέρας Αγία Σοφία της Πρωτεύουσας έκαναν μια σύντομη συναυλία με χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Με τη σειρά τους τα παιδιά έλαβαν δώρα από το συγκεκριμένο Κέντρο.
«Χαίρομαι που η αίθουσα γέμισε με μικρούς και μεγάλους, που είδα ότι όλοι είναι καλά μετά την πανδημία της νόσου Covid-19, και που μπορέσαμε να ξαναρχίσουμε την εκστρατεία προσφοράς», είπε ο π. Florin Nectarie Busuioc ο οποίος μοίρασε τα δώρα στους παρευρισκόμενους, με τη βοήθεια κληρικών.

Επίσης ο π. Florin Nectarie Busuioc ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ που έδωσε την ευλογία του για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκστρατεία αγάπης.

Μαθητές και καθηγητές από την Αστυνομική Ακαδημία στο Βουκουρέστι προσέφεραν αίμα στην εκστρατεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Μαθητές και δάσκαλοι από την Αστυνομική Ακαδημία “Αλέξανδρος Ιωάννης Κούζας” στο Βουκουρέστι πρόσφεραν αίμα στο πλαίσιο της εκστρατείας της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας “Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!” στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Μαζί με αυτούς που αναφέρθηκαν, προσέφεραν αίμα και οι εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μετάγγισης Αίματος «Nicolae Nestorescu» εντός του ιατρικού τμήματος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στο Βουκουρέστι.

«Αυτό είναι το μοναδικό κέντρο μετάγγισης αίματος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης το οποίο προμηθεύει με αίμα τόσο τα στρατιωτικά όσο και τα δημόσια νοσοκομεία. Οι εθελοντές του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, με συντονιστή τον Αρχιμανδρίτη Ciprian Grădinaru, έδωσαν αίμα, αλλά και παρείχαν τα απαραίτητα προϊόντα πριν και μετά την ιατρική πράξη, όπως νερό, χυμούς, καφέ, γλυκά σνακ», δήλωσε ο Constantin Jiga, εθελοντής στο Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού.

Από το 2013 έως τώρα, στην καμπάνια «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!» του Πατριαρχείου Ρουμανίας συγκεντρώθηκαν πάνω από 21.000 λίτρα αίματος. Ο αριθμός των πιστών δωρητών ξεπερνά τους 40.000.

Με πληροφορίες από Basilica.ro ( Ștefana Totorcea, Darius Echim )

Φωτογραφίες Basilica.ro, ziarullumina, Εθελοντές του Παρεκκλησιού του Εθνικού Καθεδρικού Ναού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων