14/04/2022 14/04/2022 Η Εθνική Υπηρεσία κατά της Εμπορίας Ανθρώπων πραγματοποιεί, σε συνεργασία με το Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Εθνική Εκστρατεία για την Πρόληψη κατά της Εμπορίας Ανθρώπων με σύνθημα «Ενωμένοι, προσφέρουμε ελευθερία! Η εκμετάλλευση καταπιέζει ψυχές και καταστρέφει τα πεπρωμένα». Η εκστρατεία αποτελείται από δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης για το φαινόμενο και την αποφυγή καταστάσεων κινδύνου. Της...
14 Απριλίου, 2022 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2022 - 14:23

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας πρωτοστατεί στην πρόληψη κατά της εμπορίας ανθρώπων

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ρουμανίας πρωτοστατεί στην πρόληψη κατά της εμπορίας ανθρώπων

Η Εθνική Υπηρεσία κατά της Εμπορίας Ανθρώπων πραγματοποιεί, σε συνεργασία με το Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Εθνική Εκστρατεία για την Πρόληψη κατά της Εμπορίας Ανθρώπων με σύνθημα «Ενωμένοι, προσφέρουμε ελευθερία! Η εκμετάλλευση καταπιέζει ψυχές και καταστρέφει τα πεπρωμένα». Η εκστρατεία αποτελείται από δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης για το φαινόμενο και την αποφυγή καταστάσεων κινδύνου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Συγκεκριμένα, η Εθνική Υπηρεσία κατά της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας και η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία υλοποιούν αυτήν την περίοδο την εθνική εκστρατεία «Ενωμένοι, προσφέρουμε ελευθερία! Η εκμετάλλευση καταπιέζει ψυχές και καταστρέφει τα πεπρωμένα». Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση τόσο των κληρικών όσο και των πολιτών γύρω από το φαινόμενο της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Ακόμη, μέσω της εκστρατείας γίνεται έκκληση για δράση και συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στο προφίλ της Εθνικής Υπηρεσίας στο Facebook, αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο εξαπατώνται τα θύματα:

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι θύτες μαθαίνουν πληροφορίες για την ζωή του θύματος, κυρίως την οικονομική του κατάσταση, και στη συνέχεια προσεγγίζουν το θύματα τάσσοντάς του μια σοβαρή πρόταση και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Γενικές πληροφορίες:

Η Εθνική Υπηρεσία κατά της Εμπορίας Ανθρώπων αξιολογεί και παρακολουθεί, σε εθνικό επίπεδο, τη δραστηριότητα που διεξάγεται στον τομέα της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, εκπληρώνοντας το ρόλο του εθνικού εισηγητή.

National Agency Against Trafficking in Persons
Ιστότοπος: anitp.mai.gov.ro
Youtube: ANITP RomaniaΕμ
Facebook: Εθνική Υπηρεσία κατά της Εμπορίας Προσώπων
Τηλέφωνο: 021-303 70 80 / int 15470,
Φαξ: 021-319 01 83,
E-mail: [email protected]

Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία
Aleea Dealul Mitropoliei, αρ. 25
RO – 040163, Βουκουρέστι IV
(τηλ) + 40-21.335.06.56,
[email protected]

 

Φωτογραφία: Facebook / IOM România

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων