30/04/2024 30/04/2024 Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Βεσσαραβίας, θα μεταφέρει το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ στο Κισινέου και θα το μοιράσει σε ενορίες της Δημοκρατίας της Μολδαβίας. Ο Αρχιμανδρίτης Teofil Anăstăsoaie θα μεταφέρει το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ το Μεγάλο Σάββατο και θα το προσφέρει στους αντιπροσώπους των επισκοπών του...
30 Απριλίου, 2024 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 19:17

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας θα μεταφέρει το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ στο Κισινέου και θα το μοιράσει στις ενορίες της Μολδαβίας

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ρουμανίας θα μεταφέρει το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ στο Κισινέου και θα το μοιράσει στις ενορίες της Μολδαβίας

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Βεσσαραβίας, θα μεταφέρει το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ στο Κισινέου και θα το μοιράσει σε ενορίες της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Teofil Anăstăsoaie θα μεταφέρει το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ το Μεγάλο Σάββατο και θα το προσφέρει στους αντιπροσώπους των επισκοπών του Πατριαρχείου Ρουμανίας που είναι παρόντες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χένρι Κοάντα, στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από το Βουκουρέστι στο Κισινέου, μέσω αντιπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης. Αυτό θα διανεμηθεί στις ενορίες της Ιερας Μητρόπολης Βεσσαραβίας από τα Επισκοπικά Κέντρα Κισινάου, Μπέλτσι και Καχούλ.

«Η έλευση του Αγίου Φωτός αντιπροσωπεύει μια στιγμή βαθιάς πνευματικής σημασίας για τους πιστούς σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Ανάστασης του Κυρίου με αυθεντικό και ευλογημένο τρόπο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες στα ρουμανικά ΕΔΩ

Φωτογραφία: Basilica / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων