15/05/2021 15/05/2021 Ως ημέρα αφιερωμένη στις Χριστιανές Γυναίκες έχει ορίσει και επίσημα από τον Ιούλιο του 2020 την Κυριακή των Μυροφόρων το Πατριαρχείο Ρουμανίας προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν στη διακονία της Εκκλησίας. Στο φετινό του μήνυμα για την Ημέρα αυτή ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υπογραμμίζει τη σημασία του...
15 Μαΐου, 2021 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 12:08

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας τιμά την Ημέρα της Χριστιανής Γυναίκας

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ρουμανίας τιμά την Ημέρα της Χριστιανής Γυναίκας

Ως ημέρα αφιερωμένη στις Χριστιανές Γυναίκες έχει ορίσει και επίσημα από τον Ιούλιο του 2020 την Κυριακή των Μυροφόρων το Πατριαρχείο Ρουμανίας προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν στη διακονία της Εκκλησίας.

Στο φετινό του μήνυμα για την Ημέρα αυτή ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υπογραμμίζει τη σημασία του ιεραποστολικού έργου των γυναικών στη ζωή της Εκκλησίας και της ρουμανικής κοινωνίας γενικότερα.

Ο Μακαριώτατός απαριθμεί τα έργα γυναικών στην οικογένεια και την κοινωνία, από τη γέννηση και την ανατροφή των παιδιών έως τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες και την καταξίωση των γυναικών στον επιστημονικό τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο ρόλο των γυναικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας τονίζοντας ότι “οι γυναίκες ιατροί και νοσηλεύτριες καλλιεργούν τη συμπόνια αγάπης για τους ανθρώπους που υποφέρουν στα νοσοκομεία και εργάζονται σκληρά και υπομονετικά για τη θεραπεία αυτών που πλήττονται από το Covid-19, αλλά και των άλλων ασθενειών”.

Το μήνυμα του Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ καταλήγει με την αναφορά στην αξιοπρέπεια την οποία θα πρέπει να υπάρχει απέναντι στις γυναίκες καθώς και την ισότητα απέναντι στους άνδρες.

Φωτογραφία: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων