06/03/2024 06/03/2024 Την ευλογία να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου του Νέου έχει η επαρχία Πλοεστίου στη Ρουμανία με το γεγονός της μεταφοράς των λειψάνων σε ενορίες της  Επισκοπής, να χαρακτηρίζεται ως ιστορικό.   Της λιτανευτικής πομπής προέστη ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ. «Το προσκύνημα αυτό διοργανώθηκε με την ευκαιρία των 25ο ετών από την...
06 Μαρτίου, 2024 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2024 - 12:19

Το Πλοέστι προσκύνησε το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου του Νέου

Διαδώστε:
Το Πλοέστι προσκύνησε το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου του Νέου

Την ευλογία να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου του Νέου έχει η επαρχία Πλοεστίου στη Ρουμανία με το γεγονός της μεταφοράς των λειψάνων σε ενορίες της  Επισκοπής, να χαρακτηρίζεται ως ιστορικό. 

Της λιτανευτικής πομπής προέστη ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ.

«Το προσκύνημα αυτό διοργανώθηκε με την ευκαιρία των 25ο ετών από την μεταφορά των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό, τώρα Πατριαρχικό, στο Βουκουρέστι, το 1774, μετά το τέλος του Ρωσοτουρκικού πολέμου. Είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τον τόπο σας», είπε ο Θεοφιλέστατος στους παρευρισκόμενους πιστούς στο πρώτο σταθμό του προσκυνήματος, την ενορία Gherghița.

Η δεύτερη στάση ήταν στην Ενορία Palanca, όπου ο Επίσκοπος κ. Βαρλαάμ τόνισε «ότι ζούμε μια πραγματικά ιστορική στιγμή, δηλαδή την παρουσία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου του Νέου, του θαυματουργού και προστάτη του Βουκουρεστίου στην πόλη και την ενορία σας».

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων