19/10/2023 20/10/2023 Στο πλαίσιο του Τιμητικού Έτους Ποιμαντικής Φροντίδας των Ηλικιωμένων, οι φωτορεπόρτερ του Basilica.ro σας προσκαλούν να επισκεφθείτε τον λόφο του Πατριαρχείου Ρουμανίας για να θαυμάσετε την έκθεση με τίτλο «Οι γονείς και οι παππούδες μας». Η εκδήλωση σηματοδοτεί τη 15η επέτειο της διαδικτυακής δραστηριότητας του ειδησεογραφικού πρακτορείου Basilica. Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες κάδρα...
19 Οκτωβρίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2023 - 3:13

Το Πρακτορείο Ειδήσεων Basilica παρουσιάζει νέα υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας: «Οι γονείς και οι παππούδες μας»

Διαδώστε:
Το Πρακτορείο Ειδήσεων Basilica παρουσιάζει νέα υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας: «Οι γονείς και οι παππούδες μας»

Στο πλαίσιο του Τιμητικού Έτους Ποιμαντικής Φροντίδας των Ηλικιωμένων, οι φωτορεπόρτερ του Basilica.ro σας προσκαλούν να επισκεφθείτε τον λόφο του Πατριαρχείου Ρουμανίας για να θαυμάσετε την έκθεση με τίτλο «Οι γονείς και οι παππούδες μας». Η εκδήλωση σηματοδοτεί τη 15η επέτειο της διαδικτυακής δραστηριότητας του ειδησεογραφικού πρακτορείου Basilica.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες κάδρα που απεικονίζουν γαλήνια πορτρέτα ηλικιωμένων προσώπων, θα είναι ανοιχτή για το κοινό από την Τετάρτη. Η ημερομηνία των εγκαινίων είναι συμβολική, καθώς η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μαρίνου του Γέροντα στις 18 Οκτωβρίου.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους φωτορεπόρτερ του Basilica.ro Raluca Ene και Mircea Florescu.

«Αυτή η υπαίθρια έκθεση που επιμελήθηκαν οι φωτορεπόρτερ της Basilica.ro έχει σκοπό να ενισχύσει το μήνυμα του Πατριάρχη Δανιήλ στις αρχές του τρέχοντος έτους ότι η Εκκλησία πρέπει να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να ξεπεράσουν την έλλειψη εμπιστοσύνης, τη θλίψη και την απομόνωση. Ταυτόχρονα, θέλουμε αυτή η έκθεση να μεταφέρει ένα εντυπωσιακό μήνυμα στη ρουμανική κοινωνία ότι η επίσκεψη σε όσους βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας ή σε άλλα κοινωνικά ιδρύματα αποτελεί μια συγκεκριμένη πράξη φιλανθρωπίας, ευάρεστη στο Θεό», λέει ο Αυρηλιανός Ιφτιμίου, διευθυντής του Πρακτορείου Ειδήσεων Basilica.ro.

«Οι φωτογραφίες προβάλλονται για να ενθαρρύνουν τους κληρικούς, τους μοναχούς και τους λαϊκούς να μην περιορίζονται σε μακρινές πράξεις φιλανθρωπίας (όπως οι δωρεές), αλλά να θυσιάζουν τον προσωπικό τους χρόνο για να παρηγορούν τους μοναχικούς και τους ασθενείς”, σημειώνει ο διευθυντής του Πρακτορείου Ειδήσεων του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Οι φωτογραφίες μπορούν να προβληθούν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2023.

Η έκθεση διοργανώνεται με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ και με την υποστήριξη της ενορίας Brâncuși, Πατριαρχικό Μετόχιο, από Βουκουρέστι.

Οι συνεργάτες της εκδήλωσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι οι Trinitas TV, Radio Trinitas, Ημερίδα Lumina, Agerpres, Η Τηλεόραση της Ρουμανίας, Radio Romania Actualitati, Doxologia, Radio Renașterea, Pemptousia.tv Orthodoxia News Agency και Orthodox Times.

Με πληροφορίες και φωτογραφία: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων