28/10/2021 28/10/2021 Προσκυνητές από όλη τη Ρουμανία βρέθηκαν στο Βουκουρέστι προκειμένου να τιμήσουν τον πολιούχο της πόλης, Άγιο Δημήτριο τον νέο. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από τον Καθεδρικό Ναό. Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Πατριάρχης...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2021 - 10:14

Το Βουκουρέστι εόρτασε τον Πολιούχο του

Διαδώστε:
Το Βουκουρέστι εόρτασε τον Πολιούχο του

Προσκυνητές από όλη τη Ρουμανία βρέθηκαν στο Βουκουρέστι προκειμένου να τιμήσουν τον πολιούχο της πόλης, Άγιο Δημήτριο τον νέο.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από τον Καθεδρικό Ναό.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ τόνισε τα ιδιαίτερα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου του νέου ενώ αναφέρθηκε και στην ευλάβεια την οποία δείχνει ο ρουμανικός λαός στο πρόσωπο του Αγίου. “Τα λείψανα των αγίων μας δείχνουν ότι ο Θεός με τη χάρη Του είναι παρών δια των αγίων Του. Δεν τιμούμε την ανθρώπινη φύση όταν τιμούμε τους αγίους, αλλά τη χάρη του Θεού στην ανθρώπινη φύση”, ανέφερε.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μακαριώτατος προέτρεψε τους πιστούς να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες καθώς η υγεία αποτελεί ύψιστο δώρο του Θεού στον άνθρωπο. “Ο καιρός της ζωής μας πρέπει να είναι καιρός μετανοίας αμαρτιών, καιρός αγιασμού της ζωής, όπου τα μεγαλύτερα δώρα είναι δύο: η υγεία και η σωτηρία”, είπε.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων