16/03/2023 16/03/2023 Την Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε, σε κατ’ ιδίαν επίσκεψη, στην Πατριαρχική Οικία, τον Αρχιεπίσκοπο Καντέρμπουρι και Προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Τζάστιν Ουέλμπι. Στην αρχή της συνάντησης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας και ευχαρίστησε για τη στήριξη...
16 Μαρτίου, 2023 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 9:31

Τον Πατριάρχη Ρουμανίας επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι

Διαδώστε:
Τον Πατριάρχη Ρουμανίας επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι

Την Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε, σε κατ’ ιδίαν επίσκεψη, στην Πατριαρχική Οικία, τον Αρχιεπίσκοπο Καντέρμπουρι και Προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Τζάστιν Ουέλμπι.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας και ευχαρίστησε για τη στήριξη που λαμβάνουν οι Ορθόδοξοι Ρουμάνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω της ενοικίασης, από την Αγγλικανική Εκκλησία , 38 χώρων λατρείας για τις ρουμανικές ορθόδοξες κοινότητες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τόνισε τρεις από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δυτικής κοινωνίας, οι οποίες έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο στις Εκκλησίες. Όπως ανέφερε η εκκοσμίκευση, η τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία και οι αρνητικές πτυχές κατά την αποικιοκρατία, με επιπτώσεις για τη ζωή της Αγγλικανικής Εκκλησίας σήμερα.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε τις προκλήσεις που δημιουργεί στη ρουμανική κοινωνία το φαινόμενο της μετανάστευσης, με τα περισσότερα από 5 εκατομμύρια Ρουμάνους να έχουν εγκατασταθεί προσωρινά ή μόνιμα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Υπό αυτή την έννοια, η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αναπτύξει πολλά έργα και κοινωνικά προγράμματα για παιδιά, ηλικιωμένους και φτωχούς, αλλά και για όσους επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, τονίστηκε η σημασία της προώθησης έργων στον τομέα της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα σε φτωχές κοινότητες στη Ρουμανία, στις οποίες περιλαμβάνονται και κοινότητες Ρομά.

Μετά τη Ρουμανία, ο Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι επισκέφθηκε τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βεσσαραβίας κ. Πέτρο.

Πηγή: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων