29/04/2023 29/04/2023 Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, της αποκατάστασης και αναστήλωσης τουριστικών και πολιτιστικών χώρων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ελκυστική Ρουμανία», υπεγράφηκαν χρηματοδοτικές συμβάσεις, με ευρωπαϊκά κονδύλια, στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Επενδύσεων και Ευρωπαϊκών Έργων. Ανάμεσα στους χώρους που θα αναστηλωθούν είναι τρία μοναστήρια από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα και Ραουντίου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Πρόκειται για το μοναστήρι...
29 Απριλίου, 2023 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2023 - 7:45

Τρία μοναστήρια στη Σουτσεάβα θα αναστηλωθούν με ευρωπαϊκούς πόρους

Διαδώστε:
Τρία μοναστήρια στη Σουτσεάβα θα αναστηλωθούν με ευρωπαϊκούς πόρους

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, της αποκατάστασης και αναστήλωσης τουριστικών και πολιτιστικών χώρων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ελκυστική Ρουμανία», υπεγράφηκαν χρηματοδοτικές συμβάσεις, με ευρωπαϊκά κονδύλια, στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Επενδύσεων και Ευρωπαϊκών Έργων. Ανάμεσα στους χώρους που θα αναστηλωθούν είναι τρία μοναστήρια από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα και Ραουντίου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Πρόκειται για το μοναστήρι του Χούμορ, το Μοναστήρι της Ράσκα και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Νέου από τη Σουτσεάβα.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν ο υπουργός Επενδύσεων και Ευρωπαϊκών Έργων Ιοάν-Μαρτσέλ Μπόλος, η υπουργός Εξωτερικών Σίλλα Χεκεντούς και αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής.

«Μέχρι πέρυσι, κανείς δεν τόλμησε να επενδύσει σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, παρόλο που αυτά αποτελούν την ουσία της ταυτότητάς μας. Από το 2022, ξεκινήσαμε τις πρώτες προσκλήσεις για έργα και υπογράψαμε τις πρώτες συμβάσεις χρηματοδότησης που ζωντανεύουν την «Ελκυστική Ρουμανία» και θα αποτελέσουν διεθνές σημείο αναφοράς», δήλωσε ο υπουργός κ. Μπόλος , κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Οι συμβάσεις που υπογράψαμε σήμερα έχουν, αφενός, οικονομική σημασία γιατί αναμφίβολα θα φέρουν περισσότερους τουρίστες στη Ρουμανία και θα τονώσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις σε τουριστικές δραστηριότητες στις αντίστοιχες περιοχές», τόνισε.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των χώρων λατρείας που είναι παρόντες εδώ σήμερα που έβαλαν τους ώμους τους στην εκπλήρωση αυτού του ουσιαστικού στόχου όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις κοινότητες γύρω από αυτούς τους χώρους και για τη Ρουμανία», επεσήμανε.

Παράλληλα, το εθνικό αυτό πρόγραμμα για την αποκατάσταση τουριστικών και πολιτιστικών μνημείων μέσω του «Εθνικού Σχεδίου Αποκατάστασης και Ανθεκτικότητας» (PNRR), περιλαμβάνει 12 θεματικές διαδρομές και στοχεύει στην αύξηση της τουριστικής ελκυστικότητας στις αγροτικές περιοχές.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων είναι ο Μάρτιος του 2025.

 

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από arhiepiscopiasucevei, basilica

Διαβάστε ακόμη: Ρουμανία: Τα Θρησκευτικά ως μάθημα επιλογής στις εξετάσεις για το Απολυτήριο Λυκείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων