21/03/2023 22/03/2023 Ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ.Βαρλαάμ καθαγίασε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 το νέο κοινωνικό κέντρο στο Δήμο Πλοεστίου. Το κοινωνικό κέντρο θα εξυπηρετεί 105 δικαιούχους και θα έχει δύο συνιστώσες: τροφείο και υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδα.  «Χάρη στη συμμετοχή της Ενορίας Buna Vestire – Ploieşti, κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση αυτού του έργου που υποστηρίζεται από ευρωπαϊκά...
21 Μαρτίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2023 - 1:42

Τροφείο και φροντίδα κατ οίκον προσφέρει κέντρο μέριμνας του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Διαδώστε:
Τροφείο και φροντίδα κατ οίκον προσφέρει κέντρο μέριμνας του Πατριαρχείου Ρουμανίας

Ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ.Βαρλαάμ καθαγίασε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 το νέο κοινωνικό κέντρο στο Δήμο Πλοεστίου.

Το κοινωνικό κέντρο θα εξυπηρετεί 105 δικαιούχους και θα έχει δύο συνιστώσες: τροφείο και υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδα.

 «Χάρη στη συμμετοχή της Ενορίας Buna Vestire – Ploieşti, κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση αυτού του έργου που υποστηρίζεται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ευχαριστούμε τον Θεό για αυτό το επίτευγμα, διότι υπάρχει πολλή ταλαιπωρία και έλλειψη, ειδικά στη ζωή των ηλικιωμένων… Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το έτος 2023 ανακηρύχθηκε στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας ως Τιμητικό Έτος Ποιμαντικής των Ηλικιωμένων και βλέποντας στο διαφημιστικό υλικό αυτού του ιδρύματος ότι οι δύο κατηγορίες κοινωνικών υπηρεσιών αναφέρονται σε ηλικιωμένους, άνω των 65 ετών, εδώ είναι μια χαρούμενη εκπλήρωση στην αρχή της χρονιάς. Συγχαίρουμε ολόψυχα όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν αυτό το έργο, είπε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Πλοεστίου.

Κατόπιν εισήγησης του κοινωνικοφιλανθρωπικού και ιεραποστολικού και του διοικητικού-εκκλησιαστικού Τομέα της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ απένειμε διάφορα παράσημα και διπλώματα σε όσους διακρίθηκαν στο ιερό αυτό έργο και τόσο αναγκαίο την περίοδο αυτή γέροντες αντιμετωπίζουν πολλές ελλείψεις, χαμηλές συντάξεις και υψηλά έξοδα συντήρησης», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Εκ μέρους του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, ο ιεράρχης προσέφερε διακρίσεις σε εκείνους που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου.

Φωτογραφία: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων