02/04/2021 02/04/2021 Η ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών βρέθηκε στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30-31 Μαρτίου στο Ποιμαντικό Κέντρο “Τίμιος Σταυρός” στη Μονή Καραϊμάν.  Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έγινα το 2020...
02 Απριλίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2021 - 9:36

Βαρύτητα στη ποιμαντική μέριμνα δίνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Βαρύτητα στη ποιμαντική μέριμνα δίνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Η ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών βρέθηκε στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30-31 Μαρτίου στο Ποιμαντικό Κέντρο “Τίμιος Σταυρός” στη Μονή Καραϊμάν. 

Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έγινα το 2020 καθώς και η πορεία των φετινών δραστηριοτήτων.

Καταρτίστηκαν επιπλέον δύο νέα προγράμματα με τίτλο “Σύμβουλος κατά του εθισμού” και “Νοσηλευτική Φροντίδα”. Παράλληλα, έγινε αναφορά και για την εξεύρεση περισσοτέρων κονδυλίων, κυρίως από ευρωπαϊκά προγράμματα, για την ανάπτυξη και άλλων ποιμαντικών δραστηριοτήτων όπως η φροντίδα ηλικιωμένων ανθρώπων και η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία είναι ένας ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνεργάζεται με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας και συγκεντρώνει 23 από τους πιο δραστήριους Συλλόγους και Ιδρύματα στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας.

Σκοπός της μοναδικής ομοσπονδιακής οργάνωσης στο Πατριαρχείο Ρουμανίας είναι να αυξήσει τον αντίκτυπο και την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δράσεων των μελών ή των συνεργαζόμενων οργανώσεων και των κοινωνικών δομών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, ενσωματώνοντάς τις σε μια ενιαία, συντονισμένη και συνεκτική απάντηση στις τρέχουσες κοινωνικές προκλήσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων