16/03/2023 16/03/2023 Η Ρουμανική Ορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας, Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης έλαβε επίσημα την αναγνώριση του καθεστώτος μιας εταιρείας δημοσίου δικαίου στο γερμανικό κρατίδιο του Βερολίνου. Η τελετή απονομής αυτού του καθεστώτος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στον Ιερό Ναό των «Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ» στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Μέχρι τώρα, η Μητρόπολη της Ρουμανίας είχε...
16 Μαρτίου, 2023 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 20:52

Βερολίνο: Κρατική αναγνώριση για τη Ρουμάνικη Μητρόπολη Γερμανίας, Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης

Διαδώστε:
Βερολίνο: Κρατική αναγνώριση για τη Ρουμάνικη Μητρόπολη Γερμανίας, Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης

Η Ρουμανική Ορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας, Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης έλαβε επίσημα την αναγνώριση του καθεστώτος μιας εταιρείας δημοσίου δικαίου στο γερμανικό κρατίδιο του Βερολίνου.

Η τελετή απονομής αυτού του καθεστώτος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στον Ιερό Ναό των «Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ» στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Μέχρι τώρα, η Μητρόπολη της Ρουμανίας είχε λάβει αυτό το καθεστώς στις πολιτείες πολιτείες της Βαυαρίας, της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Έσσης, του Σάαρλαντ και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Το καθεστώς μιας εταιρείας δημοσίου δικαίου είναι η υψηλότερη μορφή αναγνώρισης που μπορεί να χορηγήσει το γερμανικό κράτος σε μια θρησκευτική λατρεία. Απονέμεται σε μεγάλες, καλά οργανωμένες εκκλησίες με πολλούς πιστούς, που θεωρούνται διαρκής εταίρος του γερμανικού κράτους και ασκούν θετική επιρροή στην κοινωνία. Η απόκτηση αυτού του καθεστώτος παρουσιάζει πολυάριθμα οφέλη για τις ρουμανικές κοινότητες στα κράτη που τις αναγνωρίζουν. Υπό αυτή την έννοια, οι ρουμανικές ενορίες σε αυτά τα εδάφη θα μπορούν να οργανώσουν τις θρησκευτικές τους γιορτές βάσει του νόμου για τις δημόσιες αργίες.

Τα σχολεία και οι εργοδότες μπορούν να δίνουν ρεπό στα μέλη των αντίστοιχων θρησκευτικών κοινοτήτων τους για να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες. Επιπλέον, είναι δυνατό για τις θρησκευτικές κοινότητες να παρέχουν θρησκευτική εκπαίδευση μέσω μελών που έχουν τα προσόντα να διδάξουν τα Θρησκευτικά στο σχολείο, συμβάλλοντας έτσι θετικά στην κοινωνική, πολιτιστική και θρησκευτική εκπαίδευση των μαθητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων