31/03/2020 31/03/2020 Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  το Πατριαρχείο της Ρουμανίας ζήτησε από τον Ιερό Κλήρο να εντείνουν την προσευχή τους και να συνεχίσουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό τους έργο.  Οι καρποί της αγάπης και της αλληλεγγύης των πιστών θα βοηθήσουν πρώτα αυτούς που ήδη υποφέρουν από τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της κατάστασης,...
31 Μαρτίου, 2020 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2020 - 12:00

Βοήθεια σε όσους υποφέρουν, από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Βοήθεια σε όσους υποφέρουν, από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  το Πατριαρχείο της Ρουμανίας ζήτησε από τον Ιερό Κλήρο να εντείνουν την προσευχή τους και να συνεχίσουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό τους έργο. 

Οι καρποί της αγάπης και της αλληλεγγύης των πιστών θα βοηθήσουν πρώτα αυτούς που ήδη υποφέρουν από τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της κατάστασης, τους ηλικιωμένους, τους άπορους αλλά και αυτούς που βρίσκονται ήδη σε καραντίνα ή απομόνωση. Επιπλέον η συμμετοχή της Εκκλησίας εστιάζεται αυτές τις μέρες στο ιατρικό προσωπικό όπου με επικεφαλής τους γιατρούς δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Οι ενορίες και τα μοναστήρια του Ρουμανικού Πατριαρχείο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην φιλανθρωπική δράση, συγκεντρώνοντας χρηματική βοήθεια ύψους 4.105.002 lei (ρουμάνικο νόμισμα). Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ συμμετείχε και προσωπικώς στην δωρεά δίνοντας 10.000 lei από τον μισθό του.

Τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό του οργανισμού “Βοήθεια με χαρά” για την αγορά υλικών ατομικής προστασίας για τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται με το πρόγραμμα “Φιλανθρωπία” από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας.

Το Πατριαρχείο της Ρουμανίας εκτιμά κάθε δωρεά, μικρή ή μεγάλη, για να βοηθήσει όλους εκείνους πλήττονται από τις επιπτώσεις αυτής της επιδημίας, να ξεπεράσουν εύκολα τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων