15/07/2023 15/07/2023 Ο καύσωνας δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες αλλά και πολλές περιοχές της Ευρώπης. Μεταξύ αυτών και η Ρουμανίας στην οποία ο υδράργυρος τις τελευταίες ημέρες έχει σκαρφαλώσει σε υψηλά επίπεδα. Ο κρατικός μηχανισμός τόσο στο Βουκουρέστι όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια βρίσκεται σε ετοιμότητα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξες. Στην υποστήριξη αυτής...
15 Ιουλίου, 2023 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2023 - 11:37

Βουκουρέστι: Ενορίες συνδράμουν στην αντιμετώπιση του καύσωνα

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Ενορίες συνδράμουν στην αντιμετώπιση του καύσωνα

Ο καύσωνας δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες αλλά και πολλές περιοχές της Ευρώπης. Μεταξύ αυτών και η Ρουμανίας στην οποία ο υδράργυρος τις τελευταίες ημέρες έχει σκαρφαλώσει σε υψηλά επίπεδα.

Ο κρατικός μηχανισμός τόσο στο Βουκουρέστι όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια βρίσκεται σε ετοιμότητα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξες. Στην υποστήριξη αυτής της προσπάθειας συμβάλει και η η Εκκλησία καθώς ενορίες του Βουκουρεστίου προσφέρουν νερό κατά τη διάρκεια του καύσωνα σε πολίτες.

Εθελοντές βρίσκονται σε δρόμους κοντά στις ενορίες και μέσα από αυτή την ενέργεια προσπαθούν να δροσίζουν τους κατοίκους της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Ήδη η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου έχει καταρτίσει κατάλογο με τις ενορίες στην είσοδο των οποίων όποιος επιθυμεί μπορεί να βρει ένα μπουκάλι με κρύο νερό αυτές τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα.

Ορισμένες ενορίες έχουν τη δυνατότητα παροχής και ιατρικής βοήθειας, είτε συμβουλευτικής είτε αντιμετώπισης κάποιας αδιαθεσίας λόγω της ζέστης. Ακόμη, εθελοντές στην ενορία του Αγίου Δημητρίου στην παλαιά πόλη του Βουκουρεστίου προσφέρουν καθημερινά 100 μερίδες φαγητού σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Από συνεχόμενα κύματα καύσωνα πλήττεται ο πλανήτης. Θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένονται το διήμερο από την Ευρώπη ως την Κίνα και τις ΗΠΑ, μία ακόμη ένδειξη της επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Φωτογραφία: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων