09/02/2022 10/02/2022 Την κατασκευή μελλοντικού ιατρικού κέντρου για την ανάρρωση παιδιών με σύνδρομο Down και αυτισμό ευλόγησαν ο π. Ράντου Πέτρε Μουρεσάν και ο π. Ιωάν Τζουσάν στην εκκλησία Μαυρογκένι (Mavrogheni) του Βουκουρεστίου, που είναι αφιερωμένη στην «Θεραπευτική Πηγή». Αυτό το κέντρο, συνολικής επιφάνειας 925 τμ (υπόγειο, ισόγειο, 2 όροφοι), θα είναι το πρώτο στη χώρα που...
09 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2022 - 9:06

Βουκουρέστι: Ευλογία Ιατρικού Κέντρου για παιδιά με σύνδρομο Down

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Ευλογία Ιατρικού Κέντρου για παιδιά με σύνδρομο Down

Την κατασκευή μελλοντικού ιατρικού κέντρου για την ανάρρωση παιδιών με σύνδρομο Down και αυτισμό ευλόγησαν ο π. Ράντου Πέτρε Μουρεσάν και ο π. Ιωάν Τζουσάν στην εκκλησία Μαυρογκένι (Mavrogheni) του Βουκουρεστίου, που είναι αφιερωμένη στην «Θεραπευτική Πηγή». Αυτό το κέντρο, συνολικής επιφάνειας 925 τμ (υπόγειο, ισόγειο, 2 όροφοι), θα είναι το πρώτο στη χώρα που θα έχει τέτοια διάσταση.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στο Βουκουρέστι υπάρχουν πάνω από 2.000 παιδιά που έχουν διαγνωστεί με σύνδρομο Down και αυτισμό, επομένως η ύπαρξη ειδικών κέντρων είναι επιτακτική. Η Ενορία Μαυρογκένι θα διαθέσει τον χώρο υποδοχής, 10 ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων, τρία εργαστήρια εκπαιδευτικής θεραπείας, πισίνα υδρονησιοθεραπείας, ασανσέρ, αποδυτήρια, χώρους για ντους και βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Η υλοποίησή του έργου που χρηματοδοτείται από τον Τομέα 1 του Δημαρχείου, “θα έχει ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, αλλά και των συγγενών τους, παρέχοντας ψυχολογικές, ψυχιατρικές, θεραπευτικές, ιατρικές, εκπαιδευτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποκατάστασης, ώστε να έχουν μόνιμη υποστήριξη”, όπως αναφέρει ο π. Μουρεσάν.

Το έργο στοχεύει, επίσης, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενημέρωσή τους για το σύνδρομο Down και τον αυτισμό έτσι ώστε να αλλάξουν οι νοοτροπίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Απώτερος στόχος είναι η εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης σε βάρος των παιδιών με ειδικές ανάγκες, η κατανόηση και η επεξήγηση των αιτιών και των συνέπειών του αυτής της γενετικής διαταραχής.

Οι πιστοί που θα παρευρεθούν στην Θεία Λειτουργία στην εκκλησία Μαυρογκένι θα έχουν τη δυνατότητα να προσευχηθούν για τα παιδιά στο ιατρικό κέντρο και για όλους όσους έχουν προβλήματα υγείας και θα είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στα προβλήματά τους.

Πηγή φωτογραφιών: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων