09/03/2023 09/03/2023 Μητέρες από τρία μεγάλα μαιευτήρια του Βουκουρεστίου έλαβαν τριαντάφυλλα και τουλίπες κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο πλαίσιο εκστρατείας με τίτλο «Λουλούδια για τις μητέρες», που διοργάνωσε κατά τη διάρκεια του «Μήνα για τη Ζωή 2023» ο Σύλλογος «Students for Life» σε συνεργασία με το Τμήμα Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Έχω...
09 Μαρτίου, 2023 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2023 - 14:25

Βουκουρέστι: Μοίρασαν λουλούδια σε μητέρες που νοσηλεύονται στα τρία μεγαλύτερα μαιευτήρια

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Μοίρασαν λουλούδια σε μητέρες που νοσηλεύονται στα τρία μεγαλύτερα μαιευτήρια

Μητέρες από τρία μεγάλα μαιευτήρια του Βουκουρεστίου έλαβαν τριαντάφυλλα και τουλίπες κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο πλαίσιο εκστρατείας με τίτλο «Λουλούδια για τις μητέρες», που διοργάνωσε κατά τη διάρκεια του «Μήνα για τη Ζωή 2023» ο Σύλλογος «Students for Life» σε συνεργασία με το Τμήμα Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Έχω επισκεφθεί τρία νοσοκομεία: Το Μαιευτήριο Bucur, την Κλινική «Δρ. Ίον Καντακουζηνός» και το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία Μητέρας και Παιδιού. Εκεί μοιράσαμε τριαντάφυλλα και τουλίπες σε μητέρες που νοσηλεύονται», είπε στο Radio Trinitas η Teodora Diana Paul, πρόεδρος του Συλλόγου «Students for Life».

Η προσφορά λουλουδιών ήταν ένας «τρόπος να δείξουμε την εκτίμησή μας για τις γυναίκες και ως άνθρωποι, αλλά και ως μητέρες που επέλεξαν τη ζωή και όχι την άμβλωση», πρόσθεσε.

Την εκδήλωση στο Μαιευτήριο Bucur διοργάνωσε το Τμήμα Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, με τη συμμετοχή μαθητών, εθελοντών και με συντονιστή τον π. Aurel Nicula.

«Αυτή είναι η αναγνώριση και η εκτίμηση που δίνουμε για τις μητέρες που επέλεξαν τη ζωή και να βιώσουν το πιο όμορφο συναίσθημα, αυτό του να είσαι γονέας. Επίσης, δώσαμε λουλούδια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε όλες τις κυρίες που συναντήσαμε στο νοσοκομείο», είπε ο π. Aurel Nicula στο Radio Trinitas.

«Ο Μάρτιος είναι ο μήνας που κάθε χρόνο αφιερώνεται σε εκδηλώσεις και εκστρατείες υπέρ της ζωής. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα, ιδιαίτερα τους εθελοντές, καθώς και όλους όσοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις δραστηριότητες των νέων της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου», κατέληξε ο π. Aurel Nicula.

Η εκστρατεία «Μήνας για τη ζωή 2023», που έχει φέτος θέμα «Το μέλλον είναι υπέρ της ζωής», συνεχίζεται σε πολλές τοποθεσίες στη Ρουμανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Το αποκορύφωμα θα είναι η «Πορεία για τη Ζωή 2023», που διοργανώνεται ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις στις 25 Μαρτίου, την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το θέμα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος υπέρ της ζωής, στο οποίο κάθε εγκυμονούσα που αντιμετωπίζει δυσκολίες θα υποστηρίζεται, κάθε παιδί θα λαμβάνει βοήθεια. «Μια κοινωνία που δεν προστατεύει τα παιδιά της και δεν φροντίζει για το μέλλον τους δεν θα έχει μέλλον», όπως ανέφεραν οι διοργανωτές.

Πηγή: basilica (Ștefana Totorcea)
Φωτογραφία: Facebook / Tinerii Protopopiatului Sector 4 Capital

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων