29/04/2024 29/04/2024 Εθελοντές φοιτητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Θεάτρου και Κινηματογράφου «IL Caragiale» στο Βουκουρέστι παρουσίασαν, την Κυριακή των Βαΐων, μια παράσταση για τους ασθενείς του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Άγιος Νεκτάριος» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου. Οι φοιτητές παρουσίασαν το έργο «Ο χιονάνθρωπος που ήθελε να συναντήσει τον ήλιο» του Ματέι Βισνιέκ, στον κήπο του Νοσοκομείου. Από τον...
29 Απριλίου, 2024 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 - 17:41

Βουκουρέστι: Ογκολογικοί ασθενείς παρακολούθησαν δωρεάν θεατρική παράσταση από φοιτητές

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Ογκολογικοί ασθενείς παρακολούθησαν δωρεάν θεατρική παράσταση από φοιτητές

Εθελοντές φοιτητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Θεάτρου και Κινηματογράφου «IL Caragiale» στο Βουκουρέστι παρουσίασαν, την Κυριακή των Βαΐων, μια παράσταση για τους ασθενείς του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Άγιος Νεκτάριος» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Οι φοιτητές παρουσίασαν το έργο «Ο χιονάνθρωπος που ήθελε να συναντήσει τον ήλιο» του Ματέι Βισνιέκ, στον κήπο του Νοσοκομείου.

Από τον Απρίλιο του 2024, ύστερα από συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Ιδρύματος Bucuria Ajutorului της Αρχιεπισκοπής του Βουκουρεστίου, οι φοιτητές μπορούν να κάνουν την πρακτική τους με εβδομαδιαίες θεατρικές δραστηριότητες προς όφελος των ασθενών που νοσηλεύονται στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Άγιος Νεκτάριος».

Οι μαθητές θα παρουσιάσουν θεατρικά έργα, θα απαγγείλουν στους ασθενείς ό,τι θέλουν, θα τους μάθουν να γράφουν ποιήματα, να λένε την ιστορία της ζωής τους ή να τραγουδούν.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, ιδρύθηκε στο πλαίσιο του Ιδρύματος Bucuria Ajutorului, και είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα που ανήκει στην Εκκλησία. Έως σήμερα έχει παράσχει περίθαλψη σε περίπου 4.000 ασθενείς, κυρίως ογκολογικούς, και η ζήτηση διαρκώς αυξάνεται.

Φωτογραφίες: Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Άγιος Νεκτάριος

Πηγή: basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων