05/10/2022 05/10/2022 Ο Σύλλογος Ορθοδόξων Θεολόγων Φοιτητών διοργανώνει, υπό τον συντονισμό του θεολογικού-εκπαιδευτικού Τομέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, σειρά τριών διαλέξεων με θέμα την προσευχή. Τα συνέδρια θα πραγματοποιηθούν στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου στην Μεγάλη Αίθουσα «Πατριάρχης Θεόκτιστος» του Πατριαρχικού Μεγάρου στο Βουκουρέστι Ομιλητής της πρώτης ημέρας θα είναι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος...
05 Οκτωβρίου, 2022 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2022 - 9:44

Βουκουρέστι: Οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λεμεσού και ο Γέροντας Εφραίμ μιλούν για την προσευχή

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λεμεσού και ο Γέροντας Εφραίμ μιλούν για την προσευχή

Ο Σύλλογος Ορθοδόξων Θεολόγων Φοιτητών διοργανώνει, υπό τον συντονισμό του θεολογικού-εκπαιδευτικού Τομέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, σειρά τριών διαλέξεων με θέμα την προσευχή.

Τα συνέδρια θα πραγματοποιηθούν στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου στην Μεγάλη Αίθουσα «Πατριάρχης Θεόκτιστος» του Πατριαρχικού Μεγάρου στο Βουκουρέστι

Ομιλητής της πρώτης ημέρας θα είναι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: “Άλλο να διαβάζεις την προσευχή, άλλο να προσεύχεσαι!”. Τον διάλογο θα συντονίσει ο π. Gheorghe Holbea, καθηγητής στη Θεολογική Σχολή στο Βουκουρέστι.

Την Τρίτης 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος θα μιλήσει για την «Κατά τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή Προσευχή». Συντονιστής της συνάντησης θα είναι ο καθηγητής Adrian Lemeni, από την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Βουκουρεστίου.

Η τελευταία ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, από τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Θέμα της ομιλίας του Γέροντας Εφραίμ θα είναι “Η εν Χριστώ Ενότητα”. Τη συνάντηση θα συντονίσει ο π. Γεώργιος Γρηγορίτα, Καθηγητής στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή Βουκουρεστίου.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται ιδιαίτερα σε νέους και φοιτητές.

Τα συνέδρια θα μεταδοθούν ζωντανά στο Facebook και στο YouTube από το Trinitas TV.

Φωτογραφία: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων