31/08/2022 31/08/2022 Ο Σύλλογος Υποστήριξης Εγκύων και Οικογένειας διοργανώνει στο Βουκουρέστι, στις 12-13 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Συνέδριο Κέντρων Υποστήριξης Εγκύων. Οι Ρουμάνοι πολίτες που παρέχουν υποστήριξη στις εγκυμονούσες που αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα, μπορούν να συναντηθούν αυτοπροσώπως στο μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο κέντρων υποστήριξης εγκυμοσύνης. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία στέκεται διαρκώς στο πλευρό μητέρων και...
31 Αυγούστου, 2022 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 19:21

Βουκουρέστι: Πανρουμανικό Συνέδριο για την υποστήριξη εγκύων και της οικογένειας

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Πανρουμανικό Συνέδριο για την υποστήριξη εγκύων και της οικογένειας

Ο Σύλλογος Υποστήριξης Εγκύων και Οικογένειας διοργανώνει στο Βουκουρέστι, στις 12-13 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Συνέδριο Κέντρων Υποστήριξης Εγκύων. Οι Ρουμάνοι πολίτες που παρέχουν υποστήριξη στις εγκυμονούσες που αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα, μπορούν να συναντηθούν αυτοπροσώπως στο μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο κέντρων υποστήριξης εγκυμοσύνης.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία στέκεται διαρκώς στο πλευρό μητέρων και εγκυμονούσων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οικονομικά και οικογενειακά. Μάλιστα έχει προχωρήσει σε μια σειρά από εκστρατείες για τη συγκέντρωση ρουχισμού και υποδημάτων για τις μητέρες και τα παιδιά, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης, για την ανέγερση σπιτιού, κτλ.  Επίσης μεγάλη είναι και η κινητοποίηση της Ορθόδοξης Νεολαίας με την ‘Πορεία για τη Ζωή” που είχε διοργανωθεί την άνοιξη.

Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, ιερείς, συντονιστές κέντρων και εθελοντές.

«Η συμμετοχή σε αυτό το Εθνικό Συνέδριο θα σας δώσει την ευκαιρία να εξελιχθείτε, να γνωρίσετε ανθρώπους που εργάζονται για την υποστήριξη των εγκύων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τρεις ειδικούς καλεσμένους από το Heartbeat International USA: Jor-El Godsey, Εκτελεστικός Διευθυντής, Andrea Trudden, Αντιπρόεδρο Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ και Ellen Foel, Συντονίστρια Διεθνών Σχέσεων», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Μεταξύ των ομιλητών από τη χώρα είναι η Alexandra Nadane, πρόεδρος της διοργάνωσης. Η Adelina Fronea, ιδρύτρια του οργανισμού Life Call, η Andreea Olteanu, ψυχολόγος, η Dr. Eliza-Maria Cloțea, μαιευτήρας-γυναικολόγος.

Η εγκυμοσύνη σε κρίση ως υπαρξιακή κρίση θα συζητηθεί, αλλά και συγκεκριμένοι τρόποι υποστήριξης γυναικών σε εγκυμοσύνη κρίσης που είτε βρίσκονται σε τοξικές σχέσεις, θύματα εμπορίας ανθρώπων ή έχουν ιστορικό ψυχολογικού τραύματος.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Γεύματα και διαμονή παρέχονται από κάθε συμμετέχοντα με δικά του έξοδα.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, έως τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 23:59, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εδώ.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ .

Το Heartbeat International είναι το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο κέντρων υποστήριξης για έγκυες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ιδρύθηκε το 1971 από την Margaret (Peggy) Hartshorn, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Franklin στο Οχάιο των ΗΠΑ. Αφού αρχικά φιλοξένησε μια γυναίκα σε εγκυμοσύνη κρίσης στο σπίτι της, αποφάσισε να αναπτύξει θεσμικά την υποστήριξη για τις γυναίκες που διανύουν αυτό το στάδιο της ζωής τους.

Επί του παρόντος, η Heartbeat International διαθέτει 3.000 συνδεδεμένα κέντρα σε 6 ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων 1.800 στις ΗΠΑ και πάνω από 1.200 σε όλο τον κόσμο.

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Εγκύων και Οικογένειας άνοιξε δύο κέντρα στο Βουκουρέστι που προσφέρουν συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες για πολύτεκνες οικογένειες, ανύπαντρες μητέρες και γυναίκες σε κρίση εγκυμοσύνης: το Κέντρο Αγίου Αλεξάνδρου και το Κέντρο Αγίας Ελένης. Η πρώτη παρέχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη και η δεύτερη ειδικεύεται στις γρήγορες βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις. Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του συλλόγου είναι η Alexandra Nadane.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων