28/03/2022 28/03/2022 Διπλό ήταν το μήνυμα στην φετινή “Πορεία για τη Ζωή”. Από τη μία με σύνθημα «Ισότητα Δικαιοσύνη και υποστήριξη – από το πρώτο δευτερόλεπτο και όλη τη ζωή», οι συμμετέχοντες θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την ανάγκη υποστήριξης των εγκύων και των μητέρων, και από την άλλη θέλησαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στις...
28 Μαρτίου, 2022 - 19:48

Βουκουρέστι: “Πορεία για τη Ζωή” με μηνύματα αλληλεγγύης στους Ουκρανούς

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: “Πορεία για τη Ζωή” με μηνύματα αλληλεγγύης στους Ουκρανούς

Διπλό ήταν το μήνυμα στην φετινή “Πορεία για τη Ζωή”. Από τη μία με σύνθημα «Ισότητα Δικαιοσύνη και υποστήριξη – από το πρώτο δευτερόλεπτο και όλη τη ζωή», οι συμμετέχοντες θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την ανάγκη υποστήριξης των εγκύων και των μητέρων, και από την άλλη θέλησαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στις μητέρες και τα παιδιά των προσφύγων από την Ουκρανία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σε πέντε δήμους της Μολδαβίας διοργανώθηκε η “Πορεία για τη Ζωή”: Ιάσιο, Πιάτρα Νεάμτ, Μποτοσάνι, Dorohoi, και Darabani. Μόνο στο Ιάσιο συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα όλων των ηλικιών.

Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία Unirii, από όπου ξεκίνησε προς τους δρόμους του κέντρου της πόλης. Οι καλεσμένοι της φετινής «Πορείας για τη Ζωή» στο Ιάσιο ήταν ο δήμαρχος του Ιασίου Mihai Chirica, η ιέρεια IuliaFotea, ο διευθυντής του Μαιευτηρίου “ElenaDoamna” στο Ιάσιο, ο Δρ. Gabriel Martinescu και μητέρες.

«Η στιγμή της σύλληψης του Κυρίου θεωρείται η στιγμή της Ενσάρκωσης, όχι η στιγμή της Γέννησης»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του ότι η στιγμή της σύλληψης του Χριστού θεωρείται η στιγμή της Ενανθρωπήσεως.

«Μιλώντας για κανονικότητα, μπορούμε να μιλήσουμε για οικογένεια. Γνωρίζουμε ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται γύρω από την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η εορτή του Ευαγγελισμού σημαίνει, στην πραγματικότητα, την εορτή της Ενσαρκώσεως του Κυρίου, διότι στον Ευαγγελισμό, δια του λόγου και του χαιρετισμού που απηύθυνε ο Άγιος Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία συνέλαβε τον Σωτήρα Ιησού Χριστό, τον Υιό και τον Λόγο του Θεού.

Η ώρα της σύλληψης του Κυρίου θεωρείται η ώρα της Ενσάρκωσης -όχι της Γέννησης, αλλά της σύλληψης- όπως θα πρέπει να προσθέσουμε, την ημέρα που γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας, άλλους εννέα μήνες. Στην πραγματικότητα, υπήρχαμε εννέα μήνες πριν γεννηθούμε. Η κανονικότητα που εκφράζεται μέσα από την οικογενειακή ζωή, να είναι μια εικόνα που θα έχουμε πάντα στην καρδιά μας, ώστε με τη σειρά μας να εμπνέουμε τους γύρω μας».

Φιλανθρωπική συναυλία στο Βουκουρέστι

Νέοι εθελοντές, μαθητές και γονείς μαζί με τα παιδιά τους παρέλασαν το Σάββατο με πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια και πανό με μηνύματα υπέρ της ζωής ξεκινώντας από το Πάρκο Unirii και καταλήγοντας στο Πάρκο Νέων στο Βουκουρέστι. Την ίδια μέρα στην «Πορεία για τη Ζωή» στην πρωτεύουσα συμμετείχαν πολίτες από άλλες 150 περιοχές της χώρας, αλλά και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

Η φιλανθρωπική συναυλία “Live for life” – 2022 πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Νέων της πρωτεύουσας, το τελευταίο σημείο της πορείας, κατά την οποία εθελοντές μαθητές συγκέντρωσαν δωρεές οι οποίες θα δοθούν σε οργανώσεις που πραγματοποιούν ανθρωπιστικές δράσεις τους πρόσφυγες στην Ουκρανία.

Στην έναρξη της συναυλίας που παρουσίασε η CristinaTeleanu, διευθύντρια του TRINITAS TV, οι εθελοντές «Μαθητές για την Ζωή» από τον Σύλλογο Ορθοδόξων Θεολογικών Φοιτητών (ASTO) και τον Σύλλογο Ρουμάνων Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR) τραγούδησαν τον ύμνο «Μάρτιος για τη Ζωή» – 2022, με τίτλο «Ισότητα, Δικαιοσύνη και Υποστήριξη – από το πρώτο δευτερόλεπτο και όλη τη ζωή».

Στη συνέχεια, η Valentina Doliș, πρόεδρος του Συλλόγου «Μαθητές για τη Ζωή» στο Βουκουρέστι, έδωσε μια ομιλία στην οποία μίλησε για τις ίσες ευκαιρίες για τις εγκύους σε διάφορες δύσκολες καταστάσεις.

«Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής συναυλίας θα διατεθούν σε οργανισμούς που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες στην Ουκρανία. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις εγκύους, τις μητέρες, τα παιδιά. Η ζωή πρέπει να συντηρείται τόσο σε περιόδους ειρήνης όσο και σε περιόδους πολέμου», διευκρίνισε επίσης η Alexandra Nadane.

Η «Πορεία για τη Ζωή» διοργανώνεται κάθε χρόνο και αποτελεί την κορύφωση της πρωτοβουλίας «Μήνας για τη Ζωή» (1-31 Μαρτίου), κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες υπέρ της ζωής.

Πορεία για τη Ζωή στο Άλμπα Ιούλια

Περίπου 700 άτομα, κυρίως νέοι, συμμετείχαν την Κυριακή στην «Πορεία για τη Ζωή» του 2022 στο Great Union Fortress. Ο Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος μήνυμά του αναφέρθηκε στους συμμετέχοντες για τη μητέρα ως ενσάρκωση της θείας αγάπης και για τη μητρότητα ως πνευματική και κοινοτική εκπλήρωση της γυναίκας.

«Η ταπεινή αποδοχή της Θεοτόκου να υποδεχτεί τον Σωτήρα Χριστό στα σπλάχνα της είναι για εμάς το αδιαμφισβήτητο παράδειγμα με το οποίο πρέπει να δεχόμαστε με χαρά και αγάπη τη ζωή ως θείο δώρο που προσφέρεται στα πλάσματά Του», είπε ο Σεβασμιώτατος.

«Όχι πολύ καιρό πριν, μια νεαρή μητέρα που μόλις είχε γεννήσει το τρίτο της παιδί ρωτήθηκε: «Δεν πιστεύεις ότι θα είναι πολύ δύσκολο για σένα;». Τι θα τα ταΐσετε και θα τα ντύσετε καλά; Πώς θα τους εκπαιδεύσετε;» Αυτή η νεαρή γυναίκα απάντησε: «Στη μεγάλη αγάπη που τρέφω για τον καθένα τους, κοιτάζω τον Θεό με ελπίδα και πίστη. Και τότε δεν χρειάζεται καθόλου να τα μετράμε, αλλά απλώς να τα αγαπάμε», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Η κ. TabitaBotoi, εκπρόσωπος του Γραφείου για τη Ζωή της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής ΆλμπαΙούλια, μίλησε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, για τις δυσκολίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην «Πορεία για τη Ζωή»

Η TabitaBotoi δήλωσε ότι είναι σημαντικό να προσφέρεις αγάπη στην εγκυμονούσα. Το αμάρτημα της άμβλωσης είναι καταδικαστέο, αλλά όχι η γυναίκα που είναι ευάλωτη και πιστεύει ότι αυτή είναι η μόνη της λύση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του γραφείου υπέρ της ζωής της Αρχιεπισκοπής.

«Ελλείψει υποστήριξης από την οικογένεια και τον σύντροφό της, η γυναίκα στην εγκυμοσύνη πρέπει να βρει τη στήριξη και την προστασία της σε εμάς, στην κοινωνία», είπε η TabitaBotoi.

Η «Πορεία για τη ζωή» στην Άλμπα Ιούλια διοργανώθηκε από την Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια και το Γραφείο Ζωής της Αρχιεπισκοπής Άλμπα Ιούλια σε συνεργασία με την ASCOR Άλμπα Ιούλια, τον Σύλλογο. Συνολικά συμμετείχαν 35 εθελοντές.

Πηγή φωτογραφιών: ziarullumina, basilica, Ionuț Vaidean

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων