03/11/2023 03/11/2023 Οι εργασίες του Εθνικού Συνεδρίου «Δογματική ενότητα και εθνική ιδιαιτερότητα στην εκκλησιαστική ζωγραφική» θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Νοεμβρίου, στην Μεγάλη Αίθουσα «Πατριάρχης Θεόκτιστος» της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι. Το θέμα της 10ης κατά σειρά έκδοσης του Συνεδρίουείναι «Εικονογραφικά Προγράμματα και Μέθοδοι Αποκατάστασης στη Σύγχρονη Εκκλησιαστική Τέχνη». Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά σε...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 14:22

Βουκουρέστι: Συνέδριο Εκκλησιαστικής Ζωγραφικής στις 13 και 14 Νοεμβρίου

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Συνέδριο Εκκλησιαστικής Ζωγραφικής στις 13 και 14 Νοεμβρίου

Οι εργασίες του Εθνικού Συνεδρίου «Δογματική ενότητα και εθνική ιδιαιτερότητα στην εκκλησιαστική ζωγραφική» θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Νοεμβρίου, στην Μεγάλη Αίθουσα «Πατριάρχης Θεόκτιστος» της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι.

Το θέμα της 10ης κατά σειρά έκδοσης του Συνεδρίουείναι «Εικονογραφικά Προγράμματα και Μέθοδοι Αποκατάστασης στη Σύγχρονη Εκκλησιαστική Τέχνη».

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά σε φυσική μορφή και απαιτείται εγγραφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Εκκλησιαστικής Ζωγραφικής.

Κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξάρτητα από το εάν είναι εγγεγραμμένος ή όχι στα αρχεία της Επιτροπής Ζωγραφικής, μπορεί να εγγραφεί συμπληρώνοντας φόρμα ΕΔΩ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες ενότητες:

  • Το τμήμα Εκκλησιαστικής Ζωγραφικής, με θέμα «Εικονογραφικά προγράμματα: ιστορικές προοπτικές και σύγχρονες μέθοδοι» (Δευτέρα 13 Νοεμβρίου).
  • Το τμήμα Αναστηλώσεων, με θέμα «Αποκατάσταση: Μεταξύ της αποκατάστασης του μνημείου και της (επαν)ένταξής του στη λειτουργική ζωή» (Τρίτη 14 Νοεμβρίου)
  • Κανονιστικό τμήμα και εικονογραφικός οδηγός.
  • Ανοιχτός διάλογος μεταξύ προσκεκλημένων και μελών της Επιτροπής Ζωγραφικής της Εκκλησίας.

Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Γραμματεία Θρησκευμάτων.

 

Πηγή: Basilica (Sorin Ionițe)

Φωτογραφία αρχείου basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων