14/02/2023 14/02/2023 Η κοινότητα των ατόμων με προβλήματα ακοής του Βουκουρεστίου εόρτασε τον Άγιο Μελέτιο, τον πνευματικό της προστάτη. Ο π. Ιονούτ Τουτέα από τον ενοριακό ναό της Rahova, σύμβουλος του κοινωνικοφιλανθρωπικού και ιεραποστολικού τομέα της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, μίλησε για το κοινωνικό κέντρο για άτομα με προβλήματα ακοής στο Βουκουρέστι, το οποίο είναι υπό κατασκευή. “Αυτό το...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 10:05

Βουκουρέστι: Τίμησαν τον προστάτη τους άτομα με προβλήματα ακοής

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Τίμησαν τον προστάτη τους άτομα με προβλήματα ακοής

Η κοινότητα των ατόμων με προβλήματα ακοής του Βουκουρεστίου εόρτασε τον Άγιο Μελέτιο, τον πνευματικό της προστάτη.

Ο π. Ιονούτ Τουτέα από τον ενοριακό ναό της Rahova, σύμβουλος του κοινωνικοφιλανθρωπικού και ιεραποστολικού τομέα της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, μίλησε για το κοινωνικό κέντρο για άτομα με προβλήματα ακοής στο Βουκουρέστι, το οποίο είναι υπό κατασκευή. “Αυτό το κέντρο θα είναι για τα άτομα με προβλήματα ακοής ένα σπίτι”, υπογράμμισε.

“Προσευχόμαστε στον Άγιο Μελέτιο να σας βοηθήσει όλους σε ό,τι κάνετε και μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο Θεός αγαπά τον αμαρτωλό άνθρωπο, και όχι αυτόν που νομίζει ότι είναι δίκαιος. Η ψυχή είναι πολύ πιο σημαντική από το σώμα, και αν ξέρουμε πώς να αξιοποιήσουμε αυτά τα πράγματα στη ζωή μας, μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι στη γη και στη Βασιλεία του Θεού”, είπε από την πλευρά του ο π. Mirel Ilie σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Άνθρωποι που συμμετέχουν σε κοινοτικές δραστηριότητες και συμβάλλουν στην οικοδόμηση του κέντρου έλαβαν το Τιμητικό Δίπλωμα του έτους 2022 με μετάλλιο, και τιμητική διάκριση που απεικόνισε τον Άγιο Δημήτριο τον Νέο.

Γιατί ο Άγιος Μελέτιος είναι προστάτης των ατόμων με προβλήματα ακοής

Ο Άγιος Μελέτιος έγινε προστάτης των ατόμων με προβλήματα ακοής μετά το γεγονός ότι στη Β’ Οικουμενική Σύνοδο ομολόγησε την πίστη του στην Αγία Τριάδα κάνοντας μία χαρακτηριστική κίνηση.

Συγκεκριμένα, όταν θέλησε να μιλήσει για το Μυστήριο της Αγίας Τριάδας, ένας Αρειανός διάκονος κάλυψε το στόμα του με το χέρι του. Τότε ο Άγιος Μελέτιος ένωσε τα τρία δάχτυλα του χεριού του: τον αντίχειρα, τον δείκτη και τον παράμεσο, μία χειρονομία που σήμερα χρησιμοποιείται από την νοηματική γλώσσα για να γίνει αναφορά στην Αγία Τριάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων