13/04/2021 13/04/2021 O Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ δέχτηκε στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου, αντιπροσωπεία μοναζουσών από τη Μονή Βορόνε (Voroneţ). H Ηγουμένη Γαβριέλα επισκέφτηκε το Βουκουρέστι μαζί με μοναχές ώστε να δει την έκθεση που διοργανώθηκε από τη Βιβλιοθήκη της Ρουμανικής Ακαδημίας σε συνεργασία με την Μονή και είναι αφιερωμένη στην ιστορία της...
13 Απριλίου, 2021 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2021 - 18:10

Βράβευσε μοναχές για το έργο τους ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Διαδώστε:
Βράβευσε μοναχές για το έργο τους ο Πατριάρχης Ρουμανίας

O Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ δέχτηκε στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου, αντιπροσωπεία μοναζουσών από τη Μονή Βορόνε (Voroneţ).

H Ηγουμένη Γαβριέλα επισκέφτηκε το Βουκουρέστι μαζί με μοναχές ώστε να δει την έκθεση που διοργανώθηκε από τη Βιβλιοθήκη της Ρουμανικής Ακαδημίας σε συνεργασία με την Μονή και είναι αφιερωμένη στην ιστορία της Μονής Βορόνε.

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης στην Πατριαρχική Κατοικία, ο Πατριάρχης της Ρουμανίας παρέδωσε στις μοναχές το μετάλλιο του έτους 2020, το έτος τιμής της ποιμαντικής φροντίδας των γονέων και των παιδιών και το εορταστικό έτος των ρουμάνων ορθοδόξων φιλάνθρωπων στο Ρουμανικό Πατριαρχείο.

Το δίπλωμα απονεμήθηκε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στην προώθηση και τη στήριξη των χριστιανικών αξιών και της φιλανθρωπίας.

“Οι μοναχές νοιάστηκαν για όλους τους πιστούς που ήρθαν ως προσκυνητές. Έδειξαν μεγάλη φιλοξενία σε όσους ενδιαφέρονταν για τη ζωή του Μοναστηριού και τις δραστηριότητές του. Ως εκ τούτου πρόσφερα στις καλόγριες το αναμνηστικό μετάλλιο της χρονιάς του 2020 με τα πρόσωπα δύο σπουδαίων Ρουμάνων Ιεραρχών. Προσευχόμαστε το μοναστήρι να προστατεύεται από τους δύο αυτούς Ιεράρχες και να το βοηθάνε στο ιεραποστολικό έργο για να συνεχιστεί το όμορφο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα” τόνισε ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ.

“Το μοναστήρι του Βορόνε είναι ένα όμορφο κτίριο πλούσιο σε αγιογραφίες και τοιχογραφίες τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά αλλά έχει και έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα από τις μοναχές από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα. Σας εύχομαι χρόνια πολλά και ο Θεός να βοηθάει το όμορφο και χρήσιμο έργο” κατέληξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Η Ηγουμένη από την άλλη ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο ενώ τόνισε ότι η αδελφότητα νιώθει ευγνωμοσύνη από το γεγονός ότι ο Πατριάρχης γνωρίζει την ιστορία, το έργο και τη δουλειά που γίνεται στο Μοναστήρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων