22/10/2020 22/10/2020 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ  βράβευσε με την υψηλότερη διάκριση τον π. Νικόλαο, έναν Ιερέα που έκλεισε τα 80 χρόνια ζωής, ανήμερα των γενεθλίων του. Η διάκριση του δόθηκε “για τη μακρά δραστηριότητά του, καρποφόρα και χρήσιμη για την Εκκλησία και την κοινωνία”. Ο Πατριαρχικός Σταυρός και το δίπλωμα που το συνοδεύει το παρέδωσε...
22 Οκτωβρίου, 2020 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2020 - 18:48

Βράβευση με Πατριαρχικό Σταυρό ενός Ιερέα 80 ετών στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Βράβευση με Πατριαρχικό Σταυρό ενός Ιερέα 80 ετών στη Ρουμανία

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ  βράβευσε με την υψηλότερη διάκριση τον π. Νικόλαο, έναν Ιερέα που έκλεισε τα 80 χρόνια ζωής, ανήμερα των γενεθλίων του. Η διάκριση του δόθηκε “για τη μακρά δραστηριότητά του, καρποφόρα και χρήσιμη για την Εκκλησία και την κοινωνία”. Ο Πατριαρχικός Σταυρός και το δίπλωμα που το συνοδεύει το παρέδωσε στον Ιερέα μια αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Σχολής Θεολογίας του Βουκουρεστίου, στην οποία είχε εργαστεί ο π. Νικόλαος. 

Ο Ιερέας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη για τη διάκριση σημειώνοντας “Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο για τη χαρά που μου έδωσε. Τον ευχαριστώ για όλη την προσοχή που μας δίνει και απολαμβάνω αυτήν την εκτίμηση. Τον εκτιμώ πάρα πολύ τον Πατριάρχη όπως κανέναν άλλον”.

Ο π. Νικόλαος, ο οποίος δίδαξε στη Σχολή Ορθοδόξου Θεολογίας στο Βουκουρέστι και υπήρξε καθηγητής πολλών κληρικών γεννήθηκε στη Ρουμανία στις 20 Οκτωβρίου το 1940 σε μια οικογένεια με 11 παιδιά ενώ από μικρή ηλικία διάβαζε θεολογία και ανακάλυψε το πάθος του για το τραγούδι το οποίο δεν άφησε ποτέ. Ο π. Νικόλαος συνδύασε τη θεολογία με το τραγούδι και εκτός από Ιερέας έλαβε μαθήματα διεξαγωγής και σύνθεσης μουσικής στην Ακαδημία Μουσικής της Βιέννης.  Υποστήριξε πολλές συναυλιακές εκδηλώσεις, έντυπα βιβλία από εκκλησιαστικά τραγούδια απαραίτητα για τη χορωδία, χορωδικές ανθολογίες για ανδρικά και μικτές χορωδίες. Το ερευνητικό του έργο είχε ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση πολλών μελετών και τόμων βυζαντινής μουσικολογίας, κριτικών εκδόσεων, λεξικών, μονογραφικών τόμων και τόμων θρησκευτικής ποίησης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων