19/08/2021 19/08/2021 O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνος βράβευσε τον καθηγητή και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Σιμπίου “Andrei Saguna” π. Daniel Buda με το Σταυρό του Αγίου Ιωσήφ του Ομολογητή. Ο Επίσκοπος απένειμε στον Κοσμήτορα τον Σταυρό την Κυριακή στην Μονή Moisei. Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιουστίνος ανέφερε κατά τη βράβευση ότι απενείμεται στον Κοσμήτορα “ως...
19 Αυγούστου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 19:48

Βραβεύτηκε ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Σιμπίου

Διαδώστε:
Βραβεύτηκε ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Σιμπίου

O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνος βράβευσε τον καθηγητή και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Σιμπίου “Andrei Saguna” π. Daniel Buda με το Σταυρό του Αγίου Ιωσήφ του Ομολογητή.

Ο Επίσκοπος απένειμε στον Κοσμήτορα τον Σταυρό την Κυριακή στην Μονή Moisei.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιουστίνος ανέφερε κατά τη βράβευση ότι απενείμεται στον Κοσμήτορα “ως ένδειξη υψηλής τιμής και εκλεκτής εκτίμησης, για την αριστοκρατική ακαδημαϊκή δραστηριότητα στη χώρα και στο εξωτερικό, υπηρετώντας την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας και εκπροσωπώντας την πιστά και επάξια ενώπιον άλλων Ορθοδόξων θεολόγων και άλλων εκκλησιών και κάνοντας γνωστή και αγαπητή τη Ρουμανική Ορθοδοξία στον κόσμο».

Ο Κοσμήτορας π. Daniel Buda έχει καταγωγεί από την Επισκοπική περιφέρεια της Επισκοπής Μαραμούρες και Σατμάρ και ειδικεύεται στην Εκκλησιαστική Ιστορία ενώ από το 2005 είναι διδάκτωρ Θεολογίας και από το 2020 εξελέγη Κοσμήτωρ της Πατριαρχικής Θεολογικής Σχολής Σιμπίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων