16/12/2019 16/12/2019 “Έχουμε τη τάση να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη καθώς βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στις σκέψεις μας, καθώς από τη καθημερινότητά μας απουσιάζει η προσευχή”. Αυτό τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα, από το παρεκκλήσιο του Αγίου Γρηγορίου στο Βουκουρέστι, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Ο Μακαριώτατος σε άλλο σημείο του κηρύγματος του αναφέρθηκε στις δυο μεγάλες έννοιες που...
16 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2019 - 8:41

“Είμαστε εγκλωβισμένοι γιατί απουσιάζει η προσευχή”

Διαδώστε:
“Είμαστε εγκλωβισμένοι γιατί απουσιάζει η προσευχή”

“Έχουμε τη τάση να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη καθώς βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στις σκέψεις μας, καθώς από τη καθημερινότητά μας απουσιάζει η προσευχή”. Αυτό τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα, από το παρεκκλήσιο του Αγίου Γρηγορίου στο Βουκουρέστι, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Ο Μακαριώτατος σε άλλο σημείο του κηρύγματος του αναφέρθηκε στις δυο μεγάλες έννοιες που απορρέουν από την ευαγγελική περικοπή.

“Πρώτον η παραβολή αναφέρεται στη σωτηρία του ανθρώπου η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την αληθινή πίστη και δεύτερον αυτή έχει αντίκτυπο και στη προσωπική μας ζωή. Έτσι καλούμαστε να καθαρίσουμε τη ψυχή μας από τις αμαρτίες έτσι ώστε να λάβουμε το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας . Έτσι μετέχοντας στο επίγειο δείπνο που μας καλεί ο Σωτήρας Χριστός, θα μπορέσουμε να εισέλθουμε και στο ουράνιο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων