10/08/2023 10/08/2023 Τη χειροθεσία νέων πνευματικών τέλεσε χθες, Τετάρτη 9 Αυγούστου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στον παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.  Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Μακαριώτατος μίλησε στους νέους πνευματικούς για την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στο πνευματικό έργο το οποίο καλούνται να επιτελέσουν. «Όταν οι πνευματικοί οδηγούν τα τέκνα...
10 Αυγούστου, 2023 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2023 - 9:32

Χειροθεσία 13 νέων πνευματικών από τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Διαδώστε:
Χειροθεσία 13 νέων πνευματικών από τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Τη χειροθεσία νέων πνευματικών τέλεσε χθες, Τετάρτη 9 Αυγούστου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στον παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι. 

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Μακαριώτατος μίλησε στους νέους πνευματικούς για την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στο πνευματικό έργο το οποίο καλούνται να επιτελέσουν.

«Όταν οι πνευματικοί οδηγούν τα τέκνα τους στην πνευματική ζωή, ο Θεός χαρίζει, αυξάνει το δώρο Του για την πνευματική καθοδήγηση του πνευματικού πατέρα. Υπάρχει λοιπόν χαρά της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος, τόσο στον ιερέα όσο και στα πνευματικά του τέκνα», ανέφερε.

«Ο Άγιος Ιωάννης Κασσιανός, μετά από μακροχρόνιες συνομιλίες με τους πατέρες στην έρημο της Αιγύπτου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο στόχος της χριστιανικής ζωής δεν είναι μόνο η νηστεία, ούτε μόνο η προσευχή, αλλά η κάθαρση της καρδιάς», επεσήμανε ο Πατριάρχης.

Κατόπιν παρακολούθησης ειδικού σεμιναρίου εξομολογητικής 13 συνολικά ιερείς πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις και εν συνεχεία έλαβαν το οφφίκιο του πνευματικού από τον Πατριάρχη Ρουμανίας.

Μαζί με τον σταυρό ευλογίας οι κληρικοί παρέλαβαν από τα χέρια του Μακαριωτάτου και τα πιστοποιητικά από την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Πηγή: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων