12/08/2021 12/08/2021 “Η τέχνη της θεραπείας της ψυχής ενός αμαρτωλού ανθρώπου είναι ένα δώρο από τον Θεό που πρέπει να καλλιεργηθεί” αυτό τόνισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στους νεοχειροθετημένους Ιερείς. Ο Μακαριώτατος χειροθέτησε 11 κληρικούς την Τετάρτη στην Πατριαρχική Κατοικία. Ο Πατριάρχης μίλησε στους κληρικούς για το βαθμό της Ιεροσύνης και σημείωσε ότι “πνευματικότητα είναι...
12 Αυγούστου, 2021 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2021 - 8:24

Χειροθέτησε Ιερείς ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Διαδώστε:
Χειροθέτησε Ιερείς ο Πατριάρχης Ρουμανίας

“Η τέχνη της θεραπείας της ψυχής ενός αμαρτωλού ανθρώπου είναι ένα δώρο από τον Θεό που πρέπει να καλλιεργηθεί” αυτό τόνισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στους νεοχειροθετημένους Ιερείς. Ο Μακαριώτατος χειροθέτησε 11 κληρικούς την Τετάρτη στην Πατριαρχική Κατοικία.

Ο Πατριάρχης μίλησε στους κληρικούς για το βαθμό της Ιεροσύνης και σημείωσε ότι “πνευματικότητα είναι αποστολικό έργο” ενώ ο Ιερέας πρέπει να είναι υπάκουος στην Μητρόπολη που ανήκει.

«Δεν είναι μόνο μια απλή αυτόματη, μηχανική συγχώρεση των αμαρτιών, αλλά και ένας οδηγός για τον καθαρισμό των αμαρτιών και την ανάπτυξη της αρετής μέσω της αγιότητας. Συνεπώς, υπάρχει ανάγκη για συνεχή διαμόρφωση του κληρικού», είπε ο Μακαριώτατος συστήνοντας στους νέους Ιερείς συνεχή ανάγνωση, αλλά και διαβούλευση με άλλους κληρικούς που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.

Ο Πατριάρχης στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο κληρικός «πρέπει να ξέρει πώς να αποφεύγει τα άκρα» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρός και να οδηγήσει τους πιστούς σε απόγνωση , ούτε πολύ επιεικής για να δώσει την εντύπωση ότι συμφωνεί με οποιαδήποτε πράξη λέγοντας ότι αυτή είναι η εποχή μας. Αποφύγετε την υπερβολική αυστηρότητα και χαλαρότητα».

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος ανέφερε «Ο κληρικός είναι ένας σοφός άνθρωπος που καταλαβαίνει πόσο μπορεί να φτάσει ένας πιστός και σε ποια πνευματική ωριμότητα. Διότι οι άνθρωποι της ίδιας βιολογικής ηλικίας δεν έχουν πάντα την ίδια πνευματική ηλικία. Χρειαζόμαστε προσωπικές γνώσεις, οι κανόνες δεν ισχύουν μηχανικά », εξήγησε  ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

«Ο ιερέας πρέπει να είναι σε θέση να λάβει τους μετανοημένους όπως θα τους δεχόταν ο Χριστός».

Τέλος ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ τόνισε ότι όλα μπορούν να επιτευχθούν με τη βοήθεια του Θεού και συνέστησε στους Ιερείς να ζητούν από τον Θεό “φώτιση του νου, θέρμανση της καρδιάς και ενίσχυση της πίστης”.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων