16/03/2020 16/03/2020 Στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού συμμετέχει η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησί, θέτοντας στη διάθεση των αρχών χώρους στέγασης στα μοναστήρια ώστε να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους που πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Η Μονή Νεάμτς είναι από τις πρώτες που διέθεσαν τα δωμάτιά τους, και σήμερα φιλοξενεί περίπου 40 ανθρώπους. Η Μονή διαθέτει 52...
16 Μαρτίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2020 - 7:59

Χώροι καραντίνας στα μοναστήρια

Διαδώστε:
Χώροι καραντίνας στα μοναστήρια

Στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού συμμετέχει η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησί, θέτοντας στη διάθεση των αρχών χώρους στέγασης στα μοναστήρια ώστε να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους που πρέπει να μπουν σε καραντίνα.
Η Μονή Νεάμτς είναι από τις πρώτες που διέθεσαν τα δωμάτιά τους, και σήμερα φιλοξενεί περίπου 40 ανθρώπους.
Η Μονή διαθέτει 52 δωμάτια. Οι άνθρωποι που μένουν εκεί λαμβάνουν φαγητό και ιατρική βοήθεια.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία συμμετέχει στην καταπολέμηση του νέου ιού σε διάφορα επίπεδα. Τόσο μέσω στέγασης, φαγητού, εθελοντών που έρχονται να υποστηρίξουν τις αρχές, καθώς και μέσω προσευχής .
Επί του παρόντος, 40 ιατρικές και φαρμακευτικές μονάδες λειτουργούν υπό την αιγίδα της Εκκλησίας.
Η Ιερά Μονή Νεάμτς είναι το μεγαλύτερο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Ρουμανίας. Οι αρχές του μοναστηριού ανάγονται στό14ο αιώνα. Και συνδέεται το ιερό καθίδρυμα με το μεγάλο δάσκαλο της προσευχής, τον Άγιο Παΐσιο Βελιτσκόφσκυ, (18ος αιώνας), πού μόνασε στο Άγιον Όρος. Εδώ μεταφράστηκαν τα έργα των Ελλήνων Πατέρων. Έχει υπερσύγχρονο τυπογραφείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων