10/05/2019 10/05/2019 Ενα μήνυμα για τις γυναίκες και τον σημαντικό τους ρόλο στην κοινωνία και την οικογένεια, στέλνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής των Μυροφόρων, τονίζοντας ότι η Χριστιανή γυναίκα είναι το “φως για την οικογένεια και την κοινωνία”. “Η παρουσία των Μυροφόρων στον τάφο του Κυρίου είναι μια πράξη μεγάλου...
10 Μαΐου, 2019 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2019 - 14:40

Χριστιανή γυναίκα: “Φως για την οικογένεια και την κοινωνία”

Διαδώστε:
Χριστιανή γυναίκα: “Φως για την οικογένεια και την κοινωνία”

Ενα μήνυμα για τις γυναίκες και τον σημαντικό τους ρόλο στην κοινωνία και την οικογένεια, στέλνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής των Μυροφόρων, τονίζοντας ότι η Χριστιανή γυναίκα είναι το “φως για την οικογένεια και την κοινωνία”.

“Η παρουσία των Μυροφόρων στον τάφο του Κυρίου είναι μια πράξη μεγάλου θάρρους και ομολογίας της πίστης στο Χριστό. Η αγάπη και η αφοσίωσή τους στον Κύριο Ιησού Χριστό ήταν ισχυρότερη από το φόβο” τόνισε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε:
“Οι γυναίκες αυτές αποτελούν την εικόνα όλων αυτών των ευσεβών γυναικών της Εκκλησίας του Χριστού, που με την πίστη και το θάρρος τους ομολογούν την Ανάσταση του Κυρίου: οι μοναχές στα μοναστήρια ή οι Χριστιανές εργαζόμενες μητέρες”.

“Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη τις γυναίκες του ρουμανικού λαού, τις γιαγιάδες, τις μητέρες, τις συζύγους ή τις αδελφές μας που, μέχρι και σήμερα, υπερασπίζονται και μεταδίδουν από γενιά σε γεννά πνευματικές και ηθικές αξίες. Ως σύζυγος, η γυναίκα αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης και ευθύνης να διατηρήσει ηρεμία και τη χαρά στην οικογένεια.
Ως μητέρα, διαμορφώνει τη συνείδηση ​​και το αίσθημα ευσεβείας στα παιδιά”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων