13/03/2020 13/03/2020 Εγκύκλιο με συστάσεις αναφορικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού απέστειλε το Πατριαρχείο της Ρουμανίας σε Μητροπόλεις, ενορίες και ιερές μονές. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας τονίζει ότι στην είσοδο των ναών θα πρέπει να αναρτώνται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ειδικός χώρος για την υγιεινή των χεριών, με...
13 Μαρτίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2020 - 9:51

Υπαίθριες λειτουργίες στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Υπαίθριες λειτουργίες στη Ρουμανία

Εγκύκλιο με συστάσεις αναφορικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού απέστειλε το Πατριαρχείο της Ρουμανίας σε Μητροπόλεις, ενορίες και ιερές μονές.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας τονίζει ότι στην είσοδο των ναών θα πρέπει να αναρτώνται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ειδικός χώρος για την υγιεινή των χεριών, με απαραίτητα προϊόντα (νερό, σαπούνι, απολυμαντικά κλπ.),
“Σεβασμός των μέτρων που διατάσσονται από τις δημόσιες αρχές και συνεργασία με αυτά, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη θρησκευτική ελευθερία των πιστών να συμμετέχουν στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και να λαμβάνουν θρησκευτική βοήθεια στην εκκλησία και στο σπίτι”.
Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πιστών κατά τη Θεία Λειτουργία θα χρησιμοποιηθούν εξωτερικά ηχεία ή η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί σε εξωτερικούς χώρους, κοντά στον τόπο λατρείας.
Οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί καθημερινά στους πιστούς καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, έτσι ώστε οι ιερείς να μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα αιτήματα των πιστών σχετικά με την εξομολόγηση.
Φωτογραφία: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων