16/10/2023 16/10/2023 Υπαίθριο εργαστήρι αγιογραφίας πραγματοποίησαν φοιτητές Θεολογίας στην αυλή της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στο Βουκουρέστι. Οι φοιτητές μαζί με τον ακαδημαϊκό Mihai Coman ζωγράφισαν τους τοίχους της αυλής της Θεολογικής Σχολής με θέμα «πρόσωπα Αγγέλων». Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πέρυσι με θέμα «συγκριτικές μελέτες μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα ξεκινώντας από το πρόσωπο του Χριστού»....
16 Οκτωβρίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 20:19

Υπαίθριο εργαστήρι αγιογραφίας από φοιτητές Θεολογίας στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Υπαίθριο εργαστήρι αγιογραφίας από φοιτητές Θεολογίας στο Βουκουρέστι

Υπαίθριο εργαστήρι αγιογραφίας πραγματοποίησαν φοιτητές Θεολογίας στην αυλή της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στο Βουκουρέστι.

Οι φοιτητές μαζί με τον ακαδημαϊκό Mihai Coman ζωγράφισαν τους τοίχους της αυλής της Θεολογικής Σχολής με θέμα «πρόσωπα Αγγέλων».

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πέρυσι με θέμα «συγκριτικές μελέτες μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα ξεκινώντας από το πρόσωπο του Χριστού».

Λίγα λόγια για την Θεολογική Σχολή στο Βουκουρέστι

Τα εγκαίνια της Θεολογικής Σχολής πραγματοποιήθηκαν στις 12 Νοεμβρίου 1881 . Μόλις το 1890, ο Νόμος περί της Θεολογικής Σχολής στο Βουκουρέστι, που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα,  αναγνώρισε την ίδρυση αυτής της Σχολής.

Στις 4 Αυγούστου 1948 , η Θεολογική Σχολή του Βουκουρεστίου μετατράπηκε σε Θεολογικό Ινστιτούτο Πανεπιστημιακού Πτυχίου και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, μαζί με τις αντίστοιχες προβλέψεις του προϋπολογισμού, ήταν αρμοδιότητα του Υπουργείου Θρησκευμάτων. Η επίσημη έναρξη των μαθημάτων του νέου Θεολογικού Ινστιτούτου έγινε στις 30 Ιανουαρίου 1949 .

Στις 30-31 Μαΐου 1991, αποφασίστηκε ότι τα Θεολογικά Ινστιτούτα Πανεπιστημιακού Πτυχίου στο Βουκουρέστι, στο Σιμπίου και στο Ιάσιο θα ονομάζονται Θεολογικές Σχολές.

Ακολούθησε η δημιουργία νέων ειδικοτήτων στις Σχολές Θεολογίας: Θεολογία της Λογοτεχνίας, Θεολογία της Κοινωνικής βοήθειας. Από το 1995 καθιερώθηκαν άλλες δύο ειδικότητες: Θεολογία Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Θεολογία Κλασικών Γλωσσών: Ελληνικής και Λατινικής . Από το 1996 άλλη μία ειδικότητα: Θεολογία Εκκλησιαστικής Ζωγραφικής.

Ξεκινώντας από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 , η δομή της θεολογικής εκπαίδευσης άλλαξε. Έτσι, οι σπουδές Θεολογίας οργανώθηκαν σε ένα ενιαίο πεδίο με τέσσερις ειδικότητες: Ποιμαντική Θεολογία, Διδακτική Θεολογία, Κοινωνική Θεολογία, Αγιογαφία.

Πηγή: basilica, ftoub.unibuc.ro

Φωτογραφίες: Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων