14/01/2019 14/01/2019 Μία εκκλησία αφιερωμένη στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στο χωριό Μπάνστολ της Σερβίας. «Είμαστε δύο Ορθόδοξοι Χριστιανικοί λαοί, που μας συνδέει κοινή Ιστορία, που είχαμε τις συμφωνίες μας και τις διαφωνίες μας στις μεταξύ μας σχέσεις. Αλλά ανέκαθεν η Ρωσία ήταν σύμμαχος των Σέρβων και βοηθούσε όσο μπορούσε περισσότερο. Όπως γράφει το Euronews, η...
14 Ιανουαρίου, 2019 - 21:07
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2019 - 21:14

Σερβία: Μία εκκλησία για τον Βλαντιμίρ Πούτιν (βίντεο)

Διαδώστε:
Σερβία: Μία εκκλησία για τον Βλαντιμίρ Πούτιν (βίντεο)

Μία εκκλησία αφιερωμένη στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στο χωριό Μπάνστολ της Σερβίας.

«Είμαστε δύο Ορθόδοξοι Χριστιανικοί λαοί, που μας συνδέει κοινή Ιστορία, που είχαμε τις συμφωνίες μας και τις διαφωνίες μας στις μεταξύ μας σχέσεις. Αλλά ανέκαθεν η Ρωσία ήταν σύμμαχος των Σέρβων και βοηθούσε όσο μπορούσε περισσότερο. Όπως γράφει το Euronews, η Σερβία πάντα κοιτούσε προς την Ρωσία για υποστήριξη, ακριβώς εξαιτίας της θρησκείας», τόνισε Μπράνκο Σιμόνοβιτς, επικεφαλής της τοπικής λέσχης που εμπνεύσθηκε την δημιουργία της εκκλησίας.

Οι Σέρβοι θεωρούν σημαντική την στήριξη της Μόσχας και στο τελευταίο μέτωπο με το Κοσσυφοπέδιο, αφού οι πλέον σημαντικοί ναοί και τα μοναστήρια της σερβικής εκκλησίας βρίσκονται στο έδαφός του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων