19/12/2018 19/12/2018 Την έντονη ανησυχία του για την απόφαση του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου να εγκρίνει την επέκταση της υφιστάμενης Δύναμης Ασφάλειας στην περιοχή, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Μόσχας αλλά και το Βελιγραδίου. Στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Σερβίας κάνει λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου,...
19 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2018 - 11:33

Ανήσυχος για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο ο Πατρ. Ειρηναίος

Διαδώστε:
Ανήσυχος για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο ο Πατρ. Ειρηναίος

Την έντονη ανησυχία του για την απόφαση του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου να εγκρίνει την επέκταση της υφιστάμενης Δύναμης Ασφάλειας στην περιοχή, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Μόσχας αλλά και το Βελιγραδίου.

Στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Σερβίας κάνει λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, προσθέτοντας ότι “η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο στρατός στρέφεται αποκλειστικά κατά του σερβικού λαού στο Κόσοβο και τα Μετόχια”.

“Για το καλό των δύο λαών, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία εκλιπαρεί για ειρήνη και την ειρηνική συνύπαρξη” αναφέρει και καταλήγει: “Καλούμε τους πιστούς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Σερβίας, και κυρίως τους πολιτικούς παράγοντες, να είναι υπεύθυνοι και ενωμένοι και να στηρίξουν τις προσπάθειες της Σερβίας για τη διατήρηση της ειρήνης και να προστατεύσουν τον σερβικό ορθόδοξο πληθυσμό στο Κόσοβο και τα Μετόχια”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων