22/01/2019 22/01/2019 Την έντονη δυσαρέσκεια των Σέρβων προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Ντένις Ζβίζντιτς ο οποίος κατά τον χριστουγεννιάτικο μήνυμά του μίλησε «Βόσνιους Ορθοδόξους». Η Επισκοπή Σβορνικίου και Τούζλας του Πατριαρχείου της Σερβίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της: «Θέλουμε να δεχτούμε αυτό το χαιρετισμό ως καλοπροαίρετο, αλλά...
22 Ιανουαρίου, 2019 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2019 - 12:47

“Είμαστε Ορθόδοξοι Σέρβοι, όχι Βόσνιοι Ορθόδοξοι”

Διαδώστε:
“Είμαστε Ορθόδοξοι Σέρβοι, όχι Βόσνιοι Ορθόδοξοι”

Την έντονη δυσαρέσκεια των Σέρβων προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Ντένις Ζβίζντιτς ο οποίος κατά τον χριστουγεννιάτικο μήνυμά του μίλησε «Βόσνιους Ορθοδόξους».
Η Επισκοπή Σβορνικίου και Τούζλας του Πατριαρχείου της Σερβίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της: «Θέλουμε να δεχτούμε αυτό το χαιρετισμό ως καλοπροαίρετο, αλλά ως υπεύθυνοι άνθρωποι πρέπει να φροντίσουμε κάθε λέξη που λέμε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στην οποία ζουν άνθρωποι διαφόρων θρησκειών, πολιτισμών και παραδόσεων, των οποίων η ιστορία επιβαρύνεται με πολυάριθμες παρεξηγήσεις. Η ιστορία και οι μνήμες μαρτυρούν τα δεινά στην περιοχή αυτή λόγω της άρνησης της ταυτότητας του ενός ή του άλλου» αναφέρει προσθέτοντας ότι «Είμαστε Ορθόδοξοι Σέρβοι, όχι Βόσνιοι Ορθόδοξοι».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων