18/12/2018 18/12/2018 Περίπου ένα χρόνο μετά την τέλεση των γάμων τους, ο Πρίγκηπας Φίλιππος και Πριγκίπισσα Ντάνιτσα της βασιλικής οικογενείας Καρατζόρτζεβιτς βάπτισαν τον πρωτότοκό τους Πρίγκιπα Στέφανο. Το μυστήριο της βάπτισης ετέλεσε ο ίδιος ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος στο Βασιλικό Παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα.  Στο μυστήριο παρέστη και ο Επίσκοπος Σάμπατς κ. Λαυρέντιος, ο οποίος είχε παντρέψει...
18 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2018 - 15:59

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βαπτίζει τον Πρίγκηπα Στέφανο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βαπτίζει τον Πρίγκηπα Στέφανο

Περίπου ένα χρόνο μετά την τέλεση των γάμων τους, ο Πρίγκηπας Φίλιππος και Πριγκίπισσα Ντάνιτσα της βασιλικής οικογενείας Καρατζόρτζεβιτς βάπτισαν τον πρωτότοκό τους Πρίγκιπα Στέφανο.
Το μυστήριο της βάπτισης ετέλεσε ο ίδιος ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος στο Βασιλικό Παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα.  Στο μυστήριο παρέστη και ο Επίσκοπος Σάμπατς κ. Λαυρέντιος, ο οποίος είχε παντρέψει το διάδοχο του θρόνου Πρίγκηπα Αλέξανδρο με την Πριγκίπισσα Κατερίνα το 1985, ενώ είχε βαπτίσει και του δύο Πρίγκιπες Αλέξανδρο και Φίλιππο.
Ο πρίγκιπας Στέφανος φορούσε το ίδιο βαπτιστικό ένδυμα που φορούσε και ο βασιλιάς Πέτρος κατά τη βάπτισή του το 1923 από τον τότε Πατριάρχη Σερβία Δημήτριο, με ανάδοχο το Βασιλιά Γεώργιο Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων