11/12/2018 11/12/2018 Τη συμπαράσταση του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας εξέφρασε με γράμμα του προς τον Μητροπολίτη Μπορισπόλ και Μπροβάρυ Αντώνιο ο Επίσκοπος Μπουντιμλιάν και Νίκσιτς Ιωαννίκιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας. Σύμφωνα με την Ένωση Ορθοδόξων δημοσιογράφων, τα ὡς άνω ο Μητροπολίτης Αντώνιος, ο οποίος διατελεί Πρωτοσύγκελος της Ορθοδόξου...
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2018 - 15:17

Ο Σέρβος Επίσκοπος Ιωαννίκιος για την εκκλησία της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Ο Σέρβος Επίσκοπος Ιωαννίκιος για την εκκλησία της Ουκρανίας

Τη συμπαράσταση του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας εξέφρασε με γράμμα του προς τον Μητροπολίτη Μπορισπόλ και Μπροβάρυ Αντώνιο ο Επίσκοπος Μπουντιμλιάν και Νίκσιτς Ιωαννίκιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας.

Σύμφωνα με την Ένωση Ορθοδόξων δημοσιογράφων, τα ὡς άνω ο Μητροπολίτης Αντώνιος, ο οποίος διατελεί Πρωτοσύγκελος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Παρακολουθώντας τις σημερινές εξελίξεις στην Ουκρανία ως προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, ιδίως θέλω να εκφράσω την αδελφική μου και προσευχητική συμπαράσταση στην Ιεραρχία, το πολυπαθές ποίμνιο και τον ευαγή κλήρο του μόνου κανονικού κλάδου της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία, όπου υπηρετείτε. Οι κληρικοί και οι πιστοί μας συμπάσχουν και προσεύχονται για τους αδελφούς τους στην Ουκρανία. Και αυτό αποδεικνύει η περιοδεία μας στις ενορίες, όπου τόσο οι κληρικοί, όσο και οι πιστοί με μεγάλο ενδιαφέρον ρωτούν για την κατάσταση στην Ουκρανία σχετικά με την Εκκλησία», αναφέρει ειδικότερα το Γράμμα.

Ο Επίσκοπος Μπουντιμλιάν και Νίκσιτς Ιωαννίκιος τονίζει: «Διαπιστώνουμε ότι παρ’όλες τις επιθέσεις, καταπιέσεις, απόπειρες δυσφημήσεως της Εκκλησίας, αυτή εξακολουθεί να ασκεί την εσωτερική της αποστολή, απολαμβάνουσα μεγάλου κύρους και σεβασμού των λοιπών κατά τόπους Εκκλησιών. Όπως γνωρίζετε, στην πρόσφατη Σύνοδο Ιεραρχίας η καθ’ἡμᾶς Σερβική Εκκλησία τα διατύπωσε ξεκάθαρα διά στόματος της Ιεραρχίας αυτής».

Ἐν κατακλείδι ο Σέρβος Ιεράρχης εύχεται: «Είθε ο Κύριος και στο εφεξής να Σᾶς ενδυναμώνει πνευματικά, προκειμένου να διαφυλάσσετε καθαρό και αμόλυντο τον Χιτώνα της Αγίας Εκκλησίας και την ενότητα μεταξύ αδελφών, της οποίας αποστολική μαρτυρία καταθέσατε πρόσφατα στη Διάσκεψη των Επισκόπων στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου. Ὁ Χριστός ἐν τῷ μέσω ἡμῶν!»

Πηγή: Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων