18/01/2019 18/01/2019 Στους στενούς θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Βελιγράδι. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι επισκέφτηκε τον ναό του Αγίου Σάββα του οποίου την εικονογράφηση με ψηφιδωτά χρηματοδοτεί η Ρωσία. Μπροστά από τον ναό...
18 Ιανουαρίου, 2019 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2019 - 8:42

Πέντε εκατ. ευρώ για τον Άγ. Σάββα υποσχέθηκε η Μόσχα

Διαδώστε:
Πέντε εκατ. ευρώ για τον Άγ. Σάββα υποσχέθηκε η Μόσχα

Στους στενούς θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Βελιγράδι.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι επισκέφτηκε τον ναό του Αγίου Σάββα του οποίου την εικονογράφηση με ψηφιδωτά χρηματοδοτεί η Ρωσία. Μπροστά από τον ναό τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος και δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Σερβίας που κρατούσαν σερβικές και ρώσικες σημαίες και τον επευφημούσαν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισήλθε στο ναό, άναψε ένα κερί και στην συνέχεια επιθεώρησε τις εργασίες στον εσωτερικό χώρο, ενώ κατόπιν προτροπής του επικεφαλής Ρώσου αγιογράφου, πρόσθεσε τρεις λίθους στην εικόνα του Χριστού που θα δεσπόζει στον τρούλο του ναού. Το ίδιο έπραξαν ο ομόλογος του της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος που τον συνόδευαν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έδειξε εντυπωσιασμένος από το έργο που επιτελείται και υποσχέθηκε ότι θα εγκρίνει άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί η εικονογράφηση του ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία μέσω της εταιρείας Gazprom Neftand NIS, φιλοτέχνησε ήδη ένα ψηφιδωτό στον θόλο, το δυσκολότερο και το πιο απρόσιτο μέρος του ναού.

Η χρηματοδότηση του όλου έργου πραγματοποιείται από ρωσικές εταιρείες που αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Σερβία. Θεωρείται ότι όλα τα μεγάλα έργα για τον σχεδιασμό όχι μόνο του θόλου αλλά και του τέμπλου του ναού θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2019, όπου θα γιορτάσουν τα 800 χρόνια από την αυτοκεφαλία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων