16/10/2018 16/10/2018 “Καταστροφική κίνηση” χαρακτήρισε ο Πατριάρχης της Σερβίας την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείο να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. “Σήμερα η Εκκλησία μας βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν μεγάλο πειρασμό. Ο πρώτος Ιεράρχης μας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υπέπεσε στον πειρασμό και έλαβε μία απόφαση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την εκκλησία. Έκανε κάτι για...
16 Οκτωβρίου, 2018 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2018 - 8:39

Πατρ. Σερβίας: “Καταστροφική” η κίνηση του Φαναρίου (βίντεο)

Διαδώστε:
Πατρ. Σερβίας: “Καταστροφική” η κίνηση του Φαναρίου (βίντεο)

“Καταστροφική κίνηση” χαρακτήρισε ο Πατριάρχης της Σερβίας την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείο να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

“Σήμερα η Εκκλησία μας βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν μεγάλο πειρασμό. Ο πρώτος Ιεράρχης μας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υπέπεσε στον πειρασμό και έλαβε μία απόφαση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την εκκλησία. Έκανε κάτι για το οποίο δεν είχε δικαίωμα, αναγνωρίζοντας την σχισματική εκκλησία και δίνοντάς της αυτοκεφαλία” υπογράμμισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό της Σερβορθόδοξης Εκκλησίας.

“Πιστεύω ότι όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες θα επισημάνον ότι η απόφαση αυτή είναι καταστροφική, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφική θρησκευτική διάσπαση. Ας ελκπίσουμε ότι, ο κύριος θα μας σώσει από αυτόν τον πειρασμό” υπογράμμισε ο κ. Ειρηναίος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων