16/01/2019 16/01/2019 Με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στη Δημοκρατία της Σερβίας Oleksandr Aleksandrovich, συναντήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν μεταξύ άλλων οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ουκρανία μετά την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική  Ορθόδοξη Εκκλησία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Υπενθυμίζεται...
16 Ιανουαρίου, 2019 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2019 - 8:39

Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Ουκρανός Πρέσβης

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Σερβίας ο Ουκρανός Πρέσβης

Με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στη Δημοκρατία της Σερβίας Oleksandr Aleksandrovich, συναντήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν μεταξύ άλλων οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ουκρανία μετά την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική  Ορθόδοξη Εκκλησία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο της Σερβίας έχει τεθεί κατά της αυτοκεφαλίας, τονίζοντας ότι τάσσεται στο πλευρό του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Η επίσκεψη αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι στις 17 Ιανουαρίου αναμένεται στο Βελιγράδι για επίσημη επίσκεψη ο Ρώσος Πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων