22/09/2023 22/09/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε σήμερα τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ το οποίο αποτελεί μνημείο πολιτισμού. Εκεί τον υποδέχθηκαν 120 παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές Δημοτικού από την περιοχή Βούκοβαρ που πραγματοποιούσαν εκδρομή στο Βελιγράδι. Ο Μακαριώτατος, εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά για τη συνάντηση και καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους συνοδούς...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 16:39

120 παιδιά υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Σερβίας στον Άγιο Σάββα στο Βράτσαρ

Διαδώστε:
120 παιδιά υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Σερβίας στον Άγιο Σάββα στο Βράτσαρ

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε σήμερα τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ το οποίο αποτελεί μνημείο πολιτισμού. Εκεί τον υποδέχθηκαν 120 παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές Δημοτικού από την περιοχή Βούκοβαρ που πραγματοποιούσαν εκδρομή στο Βελιγράδι.

Ο Μακαριώτατος, εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά για τη συνάντηση και καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους συνοδούς τους, επεσήμανε ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Σάββα κατασκευάστηκε ειδικά για να έρχονται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να προσεύχονται για το καλό το δικό τους και όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών. «Ο Άγιος Σάββας είναι ο πλησιέστερος άγιος σε εμάς τους Ορθόδοξους Σέρβους και στα ορθόδοξα παιδιά και κυρίως στα παιδιά των ορθοδόξων Σέρβων», είπε.

Συνομιλώντας με ένα από τα παιδιά, ο Μακαριώτατος τόνισε: «Όποτε μπορείς να πηγαίνεις στην εκκλησία και να προσεύχεσαι στον Άγιο Σάββα. Εκείνος θα σε καταλάβει καλύτερα και πρώτος θα σε βοηθήσει». Ακόμη είπε ότι μπορεί να προσεύχεται και από μέσα του στον Θεό.

Η επίσκεψη παιδιών στη Σερβία και ειδικά στο Βελιγράδι πραγματοποιείται από την εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία σε συνεργασία με τη βουλευτή Σάντζα Λάκιτς.

Σε δήλωσή της στο Radio Slovo ljubve, η κα Λάκιτς επεσήμανε ότι η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο άξονας του σερβικού λαού στην περιοχή και το σωστό μέρος για καλά και χρήσιμα έργα που προορίζονται για τα παιδιά μας που ζουν στο Βούκοβαρ και σε άλλες πόλεις.

 

  

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Radio Slovo ljubve

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων