15/12/2022 15/12/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου, ο Φορέας Δωρεών της Μητρόπολης «Οδηγήτρια», διοργάνωσε προσκύνημα στο άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου. Συνολικά 120 προσκυνητές από το Μαυροβούνιο ταξίδεψαν οδικώς στην Κέρκυρα με τη συνοδεία του κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης. Δύο μέρες πριν την...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 18:59

120 πιστοί από το Μαυροβούνιο προσκύνησαν τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
120 πιστοί από το Μαυροβούνιο προσκύνησαν τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου, ο Φορέας Δωρεών της Μητρόπολης «Οδηγήτρια», διοργάνωσε προσκύνημα στο άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Συνολικά 120 προσκυνητές από το Μαυροβούνιο ταξίδεψαν οδικώς στην Κέρκυρα με τη συνοδεία του κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης.

Δύο μέρες πριν την αναχώρηση, τελέσθηκε Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα.

Διασχίζοντας την Αλβανία, οι προσκυνητές άκουσαν με ευσεβή σιωπή τον βίο του Αγίου Σπυρίδωνα, τον οποίο διάβασαν ιερείς και στα δύο λεωφορεία που τους μετέφεραν.

Οι προσκυνητές φθάνοντας τα ξημερώματα στο ελληνικό λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πήραν το πλοίο για την Κέρκυρα, και αρχικά επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Κασσωπίτρας, όπου και άκουσαν τον πνευματικό λόγο του ηγούμενου της μονής, π. Πολυκάρπου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κερκύρας της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, Αγίου Βλασίου επισκόπου Σεβαστίας και Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης, προσκύνησαν τα λείψανα της Αγίας Αυτοκράτειρας Θεοδώρας, και ζήτησαν τη μεσιτεία της.

Η δυνατή βροχή και ο θυελλώδης άνεμος που έπληξε όλη μέρα την Κέρκυρα, δεν πτόησαν τους προσκυνητές οι οποίοι πλησίασαν το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, και πρόσφεραν δώρα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος με τη συμμετοχή των προσκυνητών από το Μαυροβούνιο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων και μοναχών, που έφτασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι ιερείς και οι μοναχοί της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου παρέδωσαν δώρα στον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο, ο οποίος στο κήρυγμά τους απηύθυνε χαιρετισμό και τους ευχαρίστησε.

Οι προσκυνητές από το Μαυροβούνιο επισκέφθηκαν και το Μουσείο στο Σερβικό Σπίτι «Οι Σέρβοι στην Κέρκυρα 1916-1918», όπου παρέδωσαν ιστορική φωτογραφία της πομπής με τα λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνα, το 1917 από τον εξόριστο Μητροπολίτη Σερβίας Δημήτριο και τον Μητροπολίτη Κερκύρας Σεβαστιανό. Μαζί με τη φωτογραφία με τις υπογραφές των προσκυνητών, παραδόθηκε και το βιβλίο «Μαυροβούνιο μέσα από ιστορικά έγγραφα», που συντάχθηκε από τον Jovan Markuš και εκδόθηκε από την Matica srpska – Ένωση Μελών στο Μαυροβούνιο.

Στο τέλος της Προσκυνηματικής εκδρομής, οι πιστοί από το Μαυροβούνιο, έχοντας λάβει τη χάρη της Θείας Κοινωνίας και την ευλογία του Αγίου Σπυρίδωνα, με καρδιές γεμάτες χαρά, επέστρεψαν στα σπίτια τους με την ειρήνη του Θεού, δοξάζοντας τον Κύριο για την πνευματική ενίσχυση που έλαβαν.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Διαβάστε ακόμη:

Κέρκυρα: Χιλιάδες πιστοί από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια τιμούν τον Άγιο Σπυρίδωνα (BINTEO)

Μητροπολίτης Κερκύρας: “Ο Άγιος Σπυρίδων είχε την άνωθεν σοφία”

Κέρκυρα: Συνεχίστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνα

Τα «μπάσματα» του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από mitropolija

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων