22/07/2023 22/07/2023 Με αφορμή τη συμπλήρωση των 62 ετών (γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1961), ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος δέχθηκε σήμερα ευχές και δώρα από περίπου πενήντα παιδιά από διάφορες περιοχές της Κροατίας και της Σλοβενίας. Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τα παιδιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ. Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της εν Σερβία...
22 Ιουλίου, 2023 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2023 - 20:43

50 παιδιά από την Κροατία και τη Σλοβενία ευχήθηκαν στον Πατιράρχη Σερβίας με αφορμή τη συμπλήρωση των 62 ετών

Διαδώστε:
50 παιδιά από την Κροατία και τη Σλοβενία ευχήθηκαν στον Πατιράρχη Σερβίας με αφορμή τη συμπλήρωση των 62 ετών

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 62 ετών (γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1961), ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος δέχθηκε σήμερα ευχές και δώρα από περίπου πενήντα παιδιά από διάφορες περιοχές της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τα παιδιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ. Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας, μεταξύ άλλων είπε: “Χαίρομαι που ήρθατε στο Βελιγράδι σήμερα, και ιδιαίτερα που βρίσκεστε εδώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα. Σας ευχαριστώ όλους για τα δώρα. Ο Θεός να σας ανταμείψει χίλιες φορές περισσότερο. Κάθε δώρο είναι ένα σύμβολο που κρύβει την αγάπη του δωρητή. Ως εκ τούτου, πρέπει να πω ότι το μεγαλύτερο δώρο για μένα σήμερα είναι ότι βρίσκεστε εδώ στον Ναό του Αγίου Σάββα ο οποίος αποτελεί τη γενέτειρα κάθε Ορθοδόξου Σέρβου”.

“Τα γενέθλια αποτελούν αφορμή για να συναντηθούμε, να δούμε ο ένας τον άλλον, να χαρούμε, αλλά επίσης είναι η καλύτερη δυνατή στιγμή για να συνειδητοποιήσουμε και να καταλάβουμε ότι δεν γεννιόμαστε μόνο βιολογικά, αλλά γεννιόμαστε και ανανεώμαστε συνεχώς πνευματικά. Η βιολογική μας ύπαρξη είναι πλήρης μόνο όταν είμαστε και πνευματικά ζωντανοί, όταν βαπτιζόμαστε στο όνομα της Αγίας Τριάδας και όταν βάζουμε την προσευχή στη ζωή μας. Δεν αρκεί να προσευχόμαστε μόνο όταν ερχόμαστε στον ναό, να προσευχόμαστε για τους αγαπημένους μας, για τη μαμά, τον μπαμπά, τον αδελφό και την αδελφή, τους γείτονες, τους φίλους μας. Η προσευχή πρέπει να είναι η αρχή και το τέλος όλων όσων κάνουμε, ώστε τα πάντα στη ζωή μας να είναι προσευχή.  Ό,τι κάνουμε να ξεκινάει με μια προσευχή και να τελειώνει με μια προσευχή. Μετατρέποντας ό,τι σκεφτόμαστε και πράτουμε σε προσευχή, μετατρέπουμε τη ζωή μας σε πνευματική πραγματικότητα“, επεσήμανε.

“Σας ζητώ να προσευχηθείτε για μένα, όπως και για όλους τους ανθρώπους, για όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να υπάρχει ειρήνη και αγάπη για όλους τους Ορθόδοξους Σέρβους αδελφούς μας όπου κι αν βρίσκονται. Εμείς από εδώ, και εγώ μαζί με άλλους επισκόπους και ιερείς, θα σας έχουμε πάντα στην προσευχή μας έτσι ώστε να σας προστατεύει ο Θεός, να σας δίνει χαρά, να σας δίνει υγεία, αρμονία και κατανόηση με κάθε άνθρωπο”, κατέληξε.

Στο τέλος παρατέθηκε γεύμα σε όλα τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

   

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από spc, tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων